KIMIA PENTON – WHERE THE RAIN FALLS (EP)

Kimia Penton is een klassiek geschoolde Amerikaanse violiste uit Dallas, Texas die haar ding probeert te doen in een verscheidenheid aan muziekgenres zoals jazz, blues, R&B, folk en pop. Ze brengt nu in een eigen productie haar derde plaat “Where The Rain Falls” op de markt, een ep die volgt op haar debuutplaat “Speechless” uit 2007 en de ep “Lessons From Life And Love” uit 2015.

Zes eigen composities zijn er te vinden op deze in Dallas opgenomen plaat, waarbij Kimia Penton zelf voor viool en zang zorgt, Kelyn Crapp op gitaar en piano speelt, Mike Luzecky de basgitaar hanteert, Jordan Gheen op keyboards tokkelt en Matt Young achter het drumstel zit.

Professioneel is Kimia Penton dagdagelijks actief als psychologe, want van het maken van muziek en van optredens alleen kan er tot nader order nog niet geleefd worden. Haar werk wordt in de vakpers weleens vergeleken met dat van andere vrouwelijke artiesten als Eva Cassidy, Norah Jones en Alison Krauss.

Die vergelijkingen zijn naar onze mening zeker niet onterecht, want ook wij horen enkele elementaire kenmerken van deze zangeressen terug in nummers als “Not Goodbye” (zie video), “Show Me Love” of titeltrack “Where The Rain Falls”. “Stepping Stones” is onze favoriete song op dit album. Het is een emotioneel, oprecht en puur gebrachte pianoballad die in de toekomst misschien ooit door andere popsterren zal gecoverd worden.

Het enkel door akoestische gitaar en piano begeleide “First And Last Time” is nog zo’n oorwurm die vol passie en gevoel wordt gezongen door Kimia Penton. Je gelooft gewoonweg elk woord dat ze zingt in dergelijke songs en dat is toch een grote verdienste. Het meest vrolijke uptemponummer op dit schijfje is meteen ook de laatste track. Het positief geïnspireerde “Alive Again” is een funky song die de luisteraar op de dansvloer wil uitnodigen. Snel op naar een tweede full-cd, zouden we deze Kimia Penton willen adviseren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video