YOUNG WATERS – YOUNG WATERS

‘Young Waters’ is een neo-folkgroep uit de Engelse kuststad Bristol, een kwintet dat enkele jaren geleden eerst onder de naam ‘Snifkin’ werd opgericht door zanger-gitarist Theo Passingham, zangeres Kerry Ann Smith, contrabassist Liam O’Connell, Calum Smith: violist en partner van Kelly Ann en viola-speler Rowen Elliott.

Het werk van deze formatie wordt gekenmerkt door de harmonieuze samenzang tussen Theo Passingham en Kerry Ann Smith. Hun eerste album “Live From The Fayre” met een live opname tijdens een festivaloptreden verscheen een paar jaar geleden, maar krijgt nu dus een opvolger in de naar de band vernoemde plaat.

Daarop brengt ‘Young Waters’ acht sober geïnstrumenteerde, traditioneel klinkende folkliedjes in een stijl die invloeden uit de Schotse en Ierse folkscène doen vermoeden. Er is veel aandacht voor een goede melodie in hun nummers en ook veel respect om de sound van de traditionele folkmuziek zo puur mogelijk te behouden in deze nochtans pas recent gecomponeerde liedjes.

Met uitzondering dan van de enige cover op deze plaat, als ‘Young Waters’ hun versie brengt van de song “Enemy” die de Amerikaanse folkzangeres en songschrijfster Jesca Hoop in 2007 voor het eerst op haar album “Kismet” heeft gebracht. De eerste single uit dit tweede album van ‘Young Waters’ is het op de bijgaande video te beluisteren nummer “Swimming Pool”, ook de laatste track op deze plaat. Andere liedjes die indruk hebben gemaakt zijn opener “Dust”, “Bleary Eyed” en het door Kerry Ann Smith akoestisch gezongen liedje “Polly Vaughn”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video