THE RIGHT HERE – ANOTHER ROUND

We hadden in het verleden nog niet zo veel vernomen over de Amerikaanse punkrockformatie ‘The Right Here’ uit Minneapolis, Minnesota. Ze debuteerden in 2012 met het album “All Herky-Jerky” en in 2016 brachten ze een opvolger op de markt onder de titel “Stick To The Plan”. ‘The Right Here’ is een kwartet bestaande uit zanger-gitarist Lewis Miller, zanger-gitarist en pianist Luke Lecheler, bassist Adam Peterson en drummer Ryan Haasch.

Het is zeker niet uitsluitend punkrock wat u mag verwachten van deze formatie, want regelmatig wijken ze uit naar Americana of roots- en alt.country-muziek. Het zijn dan ook veel meer akoestische songs die te horen zijn op hun nieuwste plaat “Another Round”, een verzameling van tien nummers. De band brengt vijf geheel akoestische nummers die in het verleden meestal als B-kantjes van hun singles dienst hebben gedaan.

Er is eveneens een erg mooie pianoballad met “You Won’t Miss Me When I’m Gone”, twee in volle bezetting gebrachte songs met openingstrack “Buy Me A Round” en “More Delusions” en twee covers: de eerste van rocksong “Dead Flowers” van ‘The Rolling Stones” uit hun 1971-album “Sticky Fingers” en een tweede van “Modern Love” van David Bowie uit zijn “Let’s Dance”-plaat van 1983, een muzikaal eerbetoon van ‘The Right Here’ aan deze begin 2016 overleden muzieklegende.

Sta ons tot slot nog even toe om hier te vermelden dat de beste liedjes op deze plaat eigenlijk hun eigen akoestische nummers zijn met “When The Boys Come Around”, “Drinks And A Dress” en “Now It Can Be Told!” als meest opvallende uitschieters. Leuke cd, hoor.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Rum Bar Records
Distr.: Sonic RendezVous