WIM PUNK – SINGING PRAISE TO THE RAINBOW GODDESS

‘He saw the darkness in her beauty, she saw the beauty in his darkness’ staat er aan de binnenkant van het cd-hoesje van de plaat “Singing Praise To The Rainbow Goddess”, het allereerste soloalbum van Wim(meke) Punk, tenminste als we het album “Whim Punk” van 1995 even buiten beschouwing laten. Wim Punk - zijn echte naam is Wim De Ridder – neemt al sinds meer dan 30 jaar de taak waar als zanger en frontman van de Belgische punkrockformatie ‘The Wolf Banes’ uit Lier.

Ik vond deze opmerkelijke zin op het hoesje heel eenvoudig, maar o zo mooi als weergave van wat de inhoud van zijn gecomponeerde liedjes voor deze plaat moet vertegenwoordigen. Zelf noemt hij dit album het relaas van een twee jaar durende liefdesrelatie met al zijn ‘ups-and-downs’, verhalen van liefde, hoop, verlangen, emoties en verlies.

Er staan twaalf liedjes op dit album, allemaal door Wim Punk zelf van tekst en muziek voorzien en door hem zelf ingespeeld in de opnamestudio met instrumentale bijstand van ‘The Wolf Banes’-lid Luk De Graaff op gitaar en van multi-instrumentalist Andries Boone (accordeon, viool, autoharp, piano, mondharmonica, mandoline, orgel, etc.).

Op deze plaat krijgen we geen punkrock te horen zoals bij ‘The Wolf Banes’, maar eerder folk-, alt.country- en Americana-nummers. Luk De Graaff speelt op een Spaanse akoestische gitaar bij enkele schitterende songs op dit album: “Long Stemmed Roses”, “To Know Your Love Again” en de eerste single “Baby Steps” (zie video). Ook “Riding Low”, “Thank You For The Love” en afsluiter “The Rainbow Goddess” behoren tot onze favoriete tracks op deze plaat.

Het blijft toch altijd een beetje verrassend als iemand die je voornamelijk als punkrocker kent, plots met een album met totaal verschillende muziekstijlen op de proppen komt, maar het dient gezegd dat Wim Punk met zijn kompanen met “Singing Praise To The Rainbow Goddess” een behoorlijk sterke plaat heeft geproduceerd die later zeker niet zal misstaan in zijn toch al zeer uitgebreide discografie.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video