LUKE SPEHAR – THE PILGRIM (EP)

“Be Still” uit 2010, “No Other Way” uit 2011 en het door singer-songwriter en multi-instrumentalist Ben Harper geproduceerde “All Is Gift” uit 2014 waren de drie voorgaande albums van de Amerikaanse singer-songwriter en akoestisch gitarist Luke Spehar uit St. Paul, Minnesota. Nu komt er een zeven tracks tellende ep van deze folktroubadour op de markt onder de titel “The Pilgrim”.

Luke Spehar is een ‘believer’ in de christelijke levenswaarden en hij wil die op goedheid geïnspireerde spirituele boodschap ook uitdragen in enkele van zijn liedjes op de hierboven vermelde albums. De in 2015 met Elizabeth getrouwde zanger en vader van twee kleine dochtertjes legt zijn hart en ziel in de liedjesteksten die hij voor de nummers op “The Pilgrim” heeft geschreven.

De warme stem van Luke Spehar dwingt de luisteraar op zachte doch vastberaden wijze om intensief naar de woorden te luisteren bij nummers als “The Farmer”, het intimistische “Love Songs And Lullabies” of het heerlijk mooie liefdesliedje “Time With You” over trouw en toewijding.

Het vrolijk klinkende, met banjoklanken ondersteunde liedje “America And Me” (zie video) is de eerste single uit dit album en is eigenlijk een buitenbeentje in vergelijking met de andere tracks op “The Pilgrim”. Deze catchy song doet ons al gauw denken aan de opgewekte muziek die we kennen van de Amerikaanse singer-songwriter Jack Johnson.

De aanstekelijke melodieën die Luke Spehar bij zijn liedjes creëert, zijn dan ook nadrukkelijk aanwezig in de resterende drie tracks “Which Road”, albumtiteltrack “The Pilgrim” en de katholiek geïnspireerde slotsong “Joshua”, verwijzend naar de trouwe assistent van Mozes in het ‘Oude Testament’. Hij was een man die volgens de overlevering 110 jaar zou zijn geworden, een gedurfde ambitie die we zelf ook zullen proberen waar te maken.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video