LERA LYNN – PLAYS WELL WITH OTHERS (A DUETS ALBUM)

Laat ons van meetafaan heel duidelijk stellen: dit gaat niet over de Vlaamsche schlagerzanglijster Laura Lynn, noch over de Britse zangeres Vera Lynn die in de jaren van de tweede wereldoorlog furore maakte als vertolkster van liedjes voor de aan het front strijdende soldaten. Het vermoeden zou evenwel kunnen rijzen als je de naam van de vertolkster van dit album voor het eerst zal lezen: Lera Lynn is de naam van de vanuit Nashville, Tennessee opererende singer-songwriter en actrice.

Zij behaalde haar universitair diploma als antropologe in Georgia toen ze besefte dat ze eigenlijk iets heel anders met haar leven wou aanvangen, namelijk het schrijven en zingen van eigen liedjes. De volgende maand 34 jaar wordende pop- en folkzangeres bracht in 2011 haar debuutplaat “Have You Met Lera Lynn” uit, drie jaar later gevolgd door de ep “Lying In The Sun” en door het in 2016 uitgebrachte tweede album “Resistor”.

In de voorbije jaren werkte ze samen met de bekende songschrijver en producer T Bone Burnett en met zangeres Rosanne Cash. Samenwerken met andere artiesten lag Lera Lynn wel heel goed, in zoverre dat ze nu een plaat heeft uitgebracht onder de titel “Lera Lynn Plays Well With Others”. Het is een album met negen duetten die ze opnam met diverse Amerikaanse mannelijke en vrouwelijke singer-songwriters. De meeste nummers werden ook samen met de duet-partner gecomponeerd.

Daar zijn een paar heel grote namen bij, zoals die van countryster Rodney Crowell waar Lera Lynn het nummer “Crimson Underground” mee samen zingt. Andere samenwerkingen waren er met Dylan Leblanc voor de song “What Is Love”, met Nicole Atkins voor onze favoriete track “In Another Life”, met countryzanger Andrew Combs in de song “Breakdown” en met het duo ‘Shovels & Rope’ bij het coveren van het van de formatie ‘TV On The Radio’ bekende nummer “Wolf Like Me”.

De openingstrack “Same Old Song” brengt Lera Lynn met de uit Alabama afkomstige singer-songwriter Peter Bradley Adams en de sinds enkele jaren zeer populaire rockabillyzanger JD McPherson uit Oklahoma doet zijn uiterste best in het samen met haar gezongen uptempoduet “Nothing To Do With Your Love”.

De 46-jarige singer-songwriter John Paul White, 50% van het samen met Joy Williams gevormde folkduo ‘The Civil Wars’, mag twee keer opduiken voor deze plaat, met name in de song “Lose Myself” (zie video) en voor de albumafsluiter “Almost Persuaded”, een heel vaak gecoverde countrytearjerker uit 1966 van David Houston en eerder ook te horen in de versies van o.a. George Jones, Merle Haggard, Tammy Wynette, Etta James en Hank Williams, Jr. Conclusie: topplaat en topzangeres die u in de volgende weken vier keer live kunt gaan bekijken in (jammer genoeg enkel) Nederlandse zalen.

(valsam)

 

29 november 2018: Het Zonnehuis, Amsterdam, NL
30 november 2018: Der Aa-Theater, Groningen, NL
1 december 2018: Het Paard, Den Haag, NL
2 december 2018: Merleyn, Nijmegen, NL

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: LERA LYNN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Single Lock Records

video