CASS CLAYTON – CASS CLAYTON BAND

 

Cass Clayton is een blues- en soulzangeres uit Colorado die ook eigen nummers schrijft en opneemt. Ze typeert haar sound via een erg krachtig stemgeluid en een breed vocaal bereik van drie octaven. Zij is de leadzangeres bij de bluesgroepen ‘Hogback Blues Band’, ‘7th Heaven’ en ‘CC And The Riders’, maar ze heeft daarnaast ook een eigen formatie rondom zich gevormd die simpelweg ‘Cass Clayton Band’ wordt genoemd.

In die groep speelt Taylor Scott op gitaren, Todd Smallie op basgitaar, Tom Amend op piano en orgel en Larry Thompson op drums, terwijl Cass Clayton zelf de zangpartijen voor haar rekening neemt en er bij enkele tracks bijkomende instrumentale hulp kwam van gastmuzikanten.

Op het eerste album dat “Cass Clayton Band” werd genoemd brengt ze 9 composities die door haar zelf in samenwerking met gitarist Taylor Scott en medecomponist Geoff Gray werden geschreven. Openingstrack “Let’s Not Be Friends” zet meteen de toon en brengt de luisteraar geruisloos bij één van de mooiste liedjes op deze plaat, zijnde het nummer “Phase Of The Moon” waarop Matt Wilkolak schitterend meespeelt op trompet. De soul in de muziek van Cass Clayton kunnen we het best terughoren in de nummers “When It Comes To My Heart” en in het heerlijke, door blazers ondersteunde “Least A Brother Can Do” dat we op de video ter kennismaking meegeven.

Na het funky nummer “That’s What They Say” schakelt ze terug over naar wat meer gevoelige songs met het door akoestische gitaar en Hammondorgel begeleide “Still Water” en “Last Thoughts” over haar gevoelens ten opzichte van een ex-geliefde. “Used To Be” klinkt wat bizar tussen al die andere soul- en bluesnummers en ook het geheel instrumentale funknummer “Brother Interlude” vormt een beetje een vreemde eend in deze bijt.

Alles wordt nadien echter vlekkeloos opgepoetst door het fantastisch mooie slotnummer “Sometimes”, een door Cass Clayton met veel gevoel gezongen ballad met opnieuw Taylor Scott op akoestische gitaar en Jon Wirtz op piano in de begeleiding. Als je van goede muziek en dito zang houdt, dan kunnen we dit album “Cass Clayton Band” zeker warm bij u aanbevelen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:CASS CLAYTON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Farnaway Studios

video