TIM LOTHAR - MORE STORIES

 


Zoals inmiddels genoegzaam gekend is Tim Lothar één van onze favoriete bluesartiesten. Met een gezonde regelmaat brengt de man nieuwe, uitstekende, platen op de markt. Deze “More Stories” is zoals de titel al laat vermoeden eerder een vervolg op het in 2012 uitgebrachte album “Stories” dan dat het raakvlakken heeft met zijn vorige albums die eerder als samenwerkingen mogen bestempeld worden. Uit de release die hij uitbracht met Mojo Workings vorig jaar krijgen we hier wel een andere versie te horen van het fenomenale “There Is Only Now”. Dat nummer is tegelijk ook het absolute hoogtepunt op deze uitgave die uit niet minder dan 16 nummers bestaat !

Naar goede gewoonte werd het merendeel van de nummers door Tim zelf geschreven, enkel de folk klassieker “Goodnight Irene” is uiteraard niet van zijn hand. De arrangementen hierbij dan weer wel. Lothar zingt alweer beklijvend en hij begeleidt zichzelf grandioos op akoestische gitaar en dobro. Er figureren trouwens 6 “Interlude” nummers op die dan weer als mijmerend of expressief kunnen beschreven worden maar toch eerder als overgangsmuziek klinken. En het zijn net die mijmerende, zeg maar meditatieve, instrumentale nummers die het algemene karakter van de plaat accentueren. Dat karakter situeert zich vooral in de rusteloze aard van de auteur ervan.

De muzikant die steeds onderweg of op reis is om zijn muzikale verhalen ten berde te brengen. De, ja toch wel, aangrijpende muziek maken van deze intieme plaat dat je haast deelgenoot gaat worden van zijn onrustige ziel. Die intimiteit situeert zich ook in de opname waarbij je Tim’s vingers over de snaren hoort en haast voelt glijden. De eenzaamheid en zijn vele reizen lijken zwaar beginnen door te wegen getuige de titels en inhoud van songs als “Here And Gone Again”, “Another Train Song” en “Fare Well” om het maar bij deze drie te houden. Verhalende plaat dus maar van een artiest die, haast als geen ander, zijn ervaringen weet om te zetten in een aangename luisterplaat. Fans van zijn vroegere werk weten wat dit wil zeggen: melancholisch en opnieuw kwaliteitsvol!

Luc Meert

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: TIM LOTHAR
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Tracks:
01 1st Interlude
02 Here And Gone Again
03 There Is Only Now
04 2nd Interlude
05 Railroad King
06 Nothing Here Will be The Same
07 3rd Interlude
08 The Coward
09 Crippled Heart
10 4th Interlude
11 Another Train Song
12 5th Interlude
13 Coffee And Wine
14 Goodnight Irene
15 6th Interlude
16 Fare Well

Artiest info
Website  
 

video