LATVIAN RADIO – PICK YOUR POISON, PICK YOUR BLUES

‘Latvian Radio’ is het alter-ego van de New Yorkse singer-songwriter Patric Westoo die zich voor het creëren van zijn muziek op het powerpopgenre heeft toegelegd. Na eerst een aantal jaren te hebben doorgebracht als stichtend lid van de formatie ‘The B-Sides’ en de release van één cd “Troubleshooting” moest die band hun naam in 2003 veranderen, omdat die al door meerdere andere groepen was ingenomen. Het werd dan maar ‘Latvian Radio’, een naam die na ingeven op ‘Google’ ook al een hele reeks andere referenties weergeeft, waaronder het nationale radiostation in Litouwen.

In de vakpers wordt de muziek van deze band vergeleken met het werk van o.a. Elvis Costello, ‘The Replacements’, ‘The Decemberists’ en met de sound van ‘R.E.M.’ uit hun beginperiode. In 2016 verscheen hun laatste album “Until Tomorrow Gets In The Way”, de vijfde plaat in hun 15-jarige carrière. Daar is nu een opvolger voor klaargestoomd die de originele titel “Pick Your Poison, Pick Your Blues” heeft gekregen.

Het album bestaat uit tien door Patric Westoo gecomponeerde nummers die hij in een studio in Morgantown, West Virginia heeft opgenomen met de hulp van Kim Monday (keyboards, piano), Mark Poole (leadgitaar), Dilip Chandran (bas) en Adam Jones (drums). Zangeres Haley Slagle neemt de rol van gastvocaliste voor haar rekening op de song “Blood Orange Blue” en Suzanne Reynolds uit enkele oerschreeuwen bij de punkrocksong “Shake The Tree”.

Op het nieuwe album “Pick Your Poison, Pick Your Blues” brengt ‘Latvian Radio’ een mix van power pop, alt.rock, new wave, melodieuze Britpop en punk in meestal vrij vlot in het gehoor liggende nummers zoals openingstrack “Paranoia” (zie video), “Keeping Score” en de rockende tracks “Four Letter Word” en “Radio Riot”. Wij houden vooral van de door een blazerssectie ondersteunde liedjes “Dichotomy Of Disbelief” en “Blood Orange Blue”, twee van de overige nummers sterk afwijkende songs die het ongetwijfeld tot radiohitje kunnen schoppen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: LATVIAN RADIO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Belpid Records

video