MELISSA CARPER & REBECCA PATEK – BRAND NEW OLD-TIME SONGS

Melissa Carper is de contrabassiste in ‘The Carper Family’ uit Austin, Texas; een folk, bluegrass en country spelend muzikale trio met Beth Chrisman als violiste en Jenn Miori op akoestische gitaar. Daarnaast vormt ze ook een akoestisch duo met bluegrass-fiddler Rebecca Patek in ‘Buffalo Gals’ en in die hoedanigheid hebben beide dames nu een akoestisch album uitgebracht dat “Brand New Old-Time Songs” als titel kreeg.

Die titel dekt dan ook volledig de lading die u in de elf nummers op deze plaat kunt terugvinden, want op één song na zijn alle songs nieuwe composities van Melissa Carper en/of Rebecca Patek, hoewel men bij de beluistering vaak de indruk krijgt dat het om stokoude bluegrass-, country- of folkdeuntjes gaat, in een modern akoestisch kleedje gestoken door dit duo.

De enige coversong die we hier aangeboden krijgen is het nummer “Death Of Sis Draper”, een song van countryzanger Guy Clark uit zijn album “My Favorite Picture Of You” van 2013. Het hele album werd live in de studio in Fayetteville, Arkansas opgenomen om een zo authentiek mogelijk geluid op de plaat te krijgen. Melissa Carper speelt daarbij op banjo, contrabas en akoestische gitaar, terwijl Rebecca Patek op fiddle en akoestische gitaar speelt en beide dames voor het vocale werk bij deze songs zorgen.

De eerste song op de cd is een humoristisch liedje over “Three Little Birdies” met fluitende vogeltjes in harmonie met beide zangeressen. Ook in het wat later volgende nummer “Sweet Peach” zit er een portie humor vervat. Eén van de mooiste liedjes op deze plaat is “Put On Your Shoes” en ook het nostalgische “Old Sweet Home”, het geheel a capella gebrachte “Thought I Heard You Singing” en de intimistische afsluiter “Almost Forgot About You” zijn vocaal sterke, bekorende prestaties van de twee dames.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:MELISSA CARPER & REBECCA PATEK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website