CALLE KARLSSON – MONTEREY SHORELINE (EP)

De van de westkust in Zweden afkomstige singer-songwriter Calle Karlsson heeft zijn jeugdjaren als kind en als tiener altijd doorgebracht in een door muziek gedomineerde familie met een accordeon spelende vader en een moeder die het spelen op de piano beoefende. Daarnaast had hij ook nog twee broers die samen met hem maar al te graag meezongen met de liedjes die hun ouders op hun favoriete instrument speelden. Daarenboven zong de hele familie ook nog mee in het lokale kerkkoor van hun woonplaats Träslövsläge.

Het kon dan ook maar moeilijk anders dan dat Calle Karlsson zelf als jongvolwassene ook koos voor een carrière in de muziek. Zijn bijkomend talent is dat hij naast een goede zanger ook teksten en muziek voor eigen nummers kan schrijven. Sinds de start van zijn muzikale loopbaan heeft hij zo al zes cd’s op de markt gebracht.

Vijf van zijn recentste composities werden nu gebundeld voor een ep-tje dat de titel “Monterey Shoreline” heeft gekregen. Voor “The Sun Song” en “Seize The Day”, twee van die vijf liedjes op dit schijfje, werkte hij samen met die andere Zweedse singer-songwriter en producer Patrick Rydman en de Zweedse popzangeres Annika Fehling componeerde en zong mee op het ‘pluk de dag’-liedje “Seize The Day” (zie video).

De titel van deze ep bundelt ook de titels van de twee eerste tracks “Monterey” en “Shoreline”. Daarmee hebben we het al over vier van de vijf songs op deze plaat gehad en moeten we enkel nog vermelding maken van het nog ontbrekende liedje “Carry On”. Daarop krijgen we knap werk op pedal steel te horen, gespeeld door Berra Karlsson, wiens heerlijke instrumentale pedal steel-versie van het liedje “I’m Sorry” op de in 2014 uitgebrachte ‘Hemifran’-compilatieplaat “Home Is Where the Heart Is” we ons nog levendig kunnen herinneren.

(valsam)
“Having been almost constantly on stage performing his songs, the Swedish singer-songwriter Calle Karlsson has since the start of his career launched six albums. Now number seven, an ep called ‘Monterey Shoreline’, is available: a 5 tracks record, made with his friends and with the help of Patrick Rydman and Annika Fehling, two other famous Swedish singer-songwriters.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: CALLE KARLSSON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Paraply Records

Info: Hemifran

video