TYLER MORRIS BAND – NEXT IN LINE

 

 “ In the Summer of 2016, Tyler Morris began work on his 3rd album… “

Tyler Drew Morris is een tiener-gitaar wonderkind uit de buitenwijken van Boston, Massachusetts. Al vanaf zijn elfde speelt hij gitaar en op zijn twaalfde stond hij al op een podium. Na het winnen van een beurs aan het prestigieuze Berklee College of Music Summer Program, vervolgt Tyler er zijn studies met de hulp van gitarist Joe Stump (Exorcism, Raven Lord, HolyHell). Tyler treedt solo op en met zijn band. Hij maakt ook deel uit van de Berklee High School Jazz band.

Volgende maand, op zijn negentiende, brengt hij al zijn derde album ‘Next In Line’ bij het VizzTone label uit. Voor het album werkte hij samen met Grammy Award winnend producer Paul Nelson (Johnny Winter) en ontving hij Joe Louis Walker (hij zingt op “Willie the Wimp”) en de Uptown Horns als gasten. De muzikanten die hem backten waren Morten Fredheim (zang), Scott Spray (bas), Tyger MacNeal (drums) & Mike Dimeo (keys).

Tyler schreef zelf negen songs en één nummer (“Willie the Wimp”) is van het duo Bill A. Carter & Ruth E. Ellsworth. Je kan Tyler’s sound omschrijven als klassieke Blues, die als hedendaagse Rock gespeeld en beleefd wordt. In ”Ready To Shove”, de opener, hoor je duidelijk klassieke Rock invloeden en in ”Livin’ the Life” meer Blues invloeden. Van ”Willie the Wimp”, zoals reeds vermeld gezongen door JLW, kan je zeggen dat vooral de repetitieve groove aanstekelig werkt. Van de instrumental ”Choppin’” dan weer,dat het nummer, zeker door de inbreng van de Uptown Horns, klinkt en swingt! alsof er een Big Band in de studio stond. ”Talkin’ To Me” zit doorweven met “King” invloeden en ”Truth Is the Question” met Britse invloeden. De tiende track kreeg de titel ”Keep On Driving”. Het is een rustig jazzy blues nummer, dat het album met een netjes afsluit.

Van Tyler Morris kan je ongetwijfeld zeggen dat hij absoluut een opkomend gitaar talent is. Hij bevestigt met zijn nieuwe album ‘Next In Line’ zijn klasse en zal ongetwijfeld nog meer van zich laten horen. Wait, see and hear!

“Tyler Morris, undoubtedly an up-and-coming guitar talent! “

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Ready To Shove” – 02.”Livin’ the Life” – 03.”Willie the Wimp” [Bill A. Carter & Ruth E. Ellsworth] – 04.”Down On My Luck” – 05.”Choppin’” (instrumental) – 06.”Talkin’ To Me” – 07.”Thunder” – 08.”This Ain’t No Fun” – 09.”Truth Is the Question” – 10.”Keep On Driving” – Written by Tyler drew Morris and/or as [noted] ℗ 2018 – Produced by Paul Nelson

Album line-up:
Tyler Morris: guitar
Morten Fredheim: vocs (except 3,5)
Scott Spray: bass
Tyger MacNeal: drums
Mike Dimeo: keys, organ, piano (1,3,8,10)

& Guests: Joe Louis Walker: vocals (3) / The Uptown Horns (5)

Discography TYLER MORRIS BAND:
Next In Line [2018] | The Chaos Continues [2016] | And So It Begins [2015] 

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: VizzTone

video