TODD KESSLER – ABOUT MEMORY

Als ik tijdens het opzoekingwerk op internet over een nieuwe muzikant te lezen krijg dat diens werk kan vergeleken worden met dat van andere artiesten als David Gray, Ryan Adams en Paul Simon, dan is mijn nieuwsgierigheid meteen extra geprikkeld, want die vernoemde heren behoren sinds jaar en dag allemaal tot mijn muzikale favorieten.

Maar het jarenlange schrijven van cd-recensies voor ‘Rootstime’ heeft me ook geleerd dat het toch nog altijd aan te bevelen is om vooral zelf eerst eens grondig te gaan luisteren naar de muziek die op het te bespreken album te horen is, om pas daarna mijn eigen conclusies over plaat en vertolker te trekken. Dus stak ik de cd “About Memory” van de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Todd Kessler in de lader en duwde ik op de ‘play’-knop voor het beluisteren van de acht nummers die op dat album werden opgenomen.

Todd Kessler woont in Chicago en was voor het eerst uitgebreid in eigen land te horen tijdens de uitzending van het populaire televisieprogramma ‘The Voice’ in 2012 tijdens het derde seizoen van die wereldwijd bekende talentenshow. In 2006 had hij al een zelf geproduceerd album “We Are The Musicmakers” uitgebracht, gevolgd door ‘The Veronica EP’ en het album “Boomerang”. In 2012 werd dan een groep gevormd onder de naam ‘Todd Kessler & The New Folk’ en het album “Sea Fever” was het eerste resultaat van die nieuwe samenwerking.

Nu gaat deze vader van twee kinderen echter opnieuw helemaal solo met eigen, meer nostalgische en persoonlijke composities op het album “About Memory”. Deze plaat heeft ondertussen al voor twee singles gezorgd met “Old Fashioned Way” (zie video) en “The Letter”. De acht folk- en Americana-songs zijn stuk voor stuk heerlijk beluisterbaar en zorgen af en toe voor een behoorlijke portie emotionaliteit en inleving bij de muziekminnende luisteraar.

Ballads als “Only Love Is Real”, titeltrack “About Memory” en “Yellow Dress” en de zachtjes rockende songs “The Things We Do For Love” en “Someday You’ll Be A Man” zorgen naast de twee reeds vermelde singles samen een zeer mooi album waarover we enkel kritisch kunnen berichten dat het geheel met zijn 28 minuten in totaal een beetje te kort duurt, want van dit soort melodieuze liedjes willen we eigenlijk veel langer kunnen genieten.

(valsam)
“Our critics on the album ‘About Memory’ from Chicago-based singer-songwriter Todd Kessler is restricted to the duration of the record with only 28 minutes for 8 tracks. Reason for our disappointment is that we would like to enjoy much longer and more intensive of this kind of beautiful and melodic songs. Dear Todd, maybe something to consider for its follow-up album.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: WYZGUY Records

Info: Hemifran

video