SLOW LEAVES – ENOUGH ABOUT ME

Met een albumtitel die “Enough About Me” luidt, lijkt het erop dat de muzikant van dienst het in de liedjes op die plaat over alles behalve zichzelf zal gaan hebben. Maar dat klopt niet helemaal voor dit tien songs tellende album van ‘Slow Leaves’, het alter ego van de Canadese singer-songwriter en multi-instrumentalist Grant Davidson. Hij bracht zijn eerste drie albums nog onder zijn eigen naam uit, vooraleer in 2014 de cd “Beauty Is So Common” onder het pseudoniem ‘Slow Leaves’ te releasen.

Deze nieuwe plaat werd in de Canadese thuisstad Winnipeg, Manitoba opgenomen met Grant Davidson zelf in de producersstoel. Maar voor de instrumentatie werden toch enkele muzikale vrienden uitgenodigd met Rusty Matyas op keyboards, Julie Penner op viool, Rejean Ricard op bas en Jason Tait op drums. Voor de vrouwelijke harmony vocals werd een beroep gedaan op Natalie Bohrn, terwijl zanger Grant Davidson zelf voornamelijk het gitaarwerk voor zijn rekening nam.

‘Slow Leaves’ staat als een huis voor vlotjes in het gehoor liggende folk-, country- en Americana-deuntjes die Davidson in tien leuke, hartverwarmende en radiovriendelijke liedjes heeft omgezet. Albumtiteltrack “Enough About Me” (zie video) mag openen en zo het zachtjes voortkabbelende countryrockliedje “Careless And Serene” voorafgaan.

Bij de song “How Do I Say” duiken bij mij gedachten op aan onze eigen Jasper Steverlinck en ook Tony Dekker van ‘Great Lake Swimmers’ kan hierbij als vergelijkingspunt aangehaald worden. Het door lap steel geproduceerde Hawaiiaanse klanken ondersteunde ‘feel good’-liedje “Piece Of Advice” is ons absolute favoriete nummer uit dit album.

De aandacht voor een sterke melodie en betekenisvolle teksten blijft ook aanwezig in nog volgende liedjes zoals het subtiel gebrachte “Love And Honesty And Kindness”, het romantisch klinkende “Slow Leaves”, het melancholische “Chinatown” en de intimistische afsluiter “Long Goodbye”. Dit plaatje verhuist hierna meteen naar mijn privécollectie, want alle tien songs die op “Enough About Me” staan zullen later ongetwijfeld nog vaak opnieuw gedraaid worden ten huize van

(valsam)

 

26 februari 2018: Paradiso – Kleine Zaal, Amsterdam, NL

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video