BOROKOV BOROKOV – EERLIJK DELEN

Dagdagelijkse muziek kunnen we hetgeen de Antwerpse formatie ‘Borokov Borokov’ produceert niet echt noemen. Het in Borgerhout en omstreken opgerichte kwartet bestaat uit Arne Omloop, Boris Van den Eynden, Noah Melis en Yorgos Tsakiridis, vier muzikanten die allemaal al een verleden hebben in andere formaties.

Zelf zeggen de bandleden dat hun inspiratie voortvloeit uit de sound van de rai-muziek, vermengd met acid classics, anarchistische punkrock uit de jaren ‘80 en de Nederlandstalige kleinkunstliedjes van de in 1990 veel te vroeg overleden artiest Wim De Craene. Als er op de voornamelijk op experimentele elektronische popmuziek gebrachte levensliedjes van ‘Borokov Borokov’ gezongen wordt, dan gebeurt dat dus ook in de Nederlandse taal. Maar de meeste tracks zijn toch vooral volledig instrumentaal opgebouwd, doch al die nummers kregen elk Nederlandstalige titels.

Het nummer “Dansende Mensen” van deze band behoort ondertussen al tot de categorie van hedendaagse cultmuziek en de song “Had Ik Maar Wat Meer Vakantie” (zie video), hun eerste single uit debuutalbum “Eerlijk Delen”, kreeg heel wat airplay bij de betere radiostations en de bij dit nummer horende video kreeg ook veel bekijks. Ondertussen is er ook een tweede single uit dit album getrokken in de vorm van de song “Comfort Zone” en we denken dat er misschien nog wel een aantal tracks uit “Eerlijk Delen” in een later stadium als single kunnen worden gelanceerd.

‘Borokov Borokov’ heeft al een aantal keren opgetreden als voorprogramma van ‘Millionaire’, de herontdekte band van Tim Vanhamel en ze zullen dat in februari nog twee keer doen, echter in het Franstalige landsgedeelte. We zijn benieuwd of de Walen fans zijn van deze band, oftewel voor hun sound, maar eigenlijk misschien ook wel voor hun hier en daar opduikende Nederlandstalige teksten. Time will tell!

(valsam)

 

 

2 februari 2018: Grasnapolsky, Radio Kootwijk, Apeldoorn, NL
16 februari 2018: CC René Magritte, Lessines, BE
23 februari 2018: Alter Schlachthof, Eupen, BE

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: RotKat Records

video