LIGHTHOUSING – INVISUAL (EP)

Een ep is eigenlijk een veredelde single of ook wel als een minialbum te omschrijven. De eind 2014 opgerichte Antwerpse formatie ‘Lighthousing’ heeft besloten om hun ep ‘Invisual’ van vier tracks te voorzien en zich daarmee kenbaar proberen te maken bij een groter publiek. Het verschijnen van deze ep zou dus eveneens als een voorbode voor een eerste volwaardige plaat kunnen beschouwd worden.

Zelf verklaart deze achtkoppige indie popgroep dat ze vlotte, droevige, sexy muziek maken, waarbij ook af en toe een beat te horen valt. Dat zou volgens ons inderdaad een passende definitie kunnen zijn voor de vier songs die op “Invisual” te horen zijn. Elke song kunt u trouwens ook op ‘YouTube’ beluisteren via een knap animatiefilmpje dat bij elk nummer door vier verschillende artiesten werd gecreëerd.

Zanger van ‘Lighthousing’ is Matthijs Vanstaen die ook instond voor het schrijven van de muziek en de bijhorende songteksten. Gestart wordt er op “Invisual” met single “Rising Sun” (zie video), een moderne popsong die in zijn instrumentatie door elektronica wordt gedomineerd. De mannen van dienst achter de synthesizers zijn Tomas Vink en Lennart Vanstaen, broer van.

De drie andere tracks op deze plaat zijn het rustigere nummer “Terrified”, de naar ‘Oscar And The Wolf’ neigende, melodieuze postrockballad “You & I” en de over een depressie handelende song “I Had To”, die volgens ons het meest experimentele klanken laat horen. Vrolijk zult u misschien niet worden van deze nogal droef klinkende liedjes, maar qua sfeerzetting mogen deze vier nummers er allemaal absoluut wel wezen. Laat die full-cd van ‘Lighthousing’ dus maar spoedig op ons afkomen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: The Dungeon

video