OCTAVE LISSNER – WILDFLOWER

“Wildflower” is het officiële volwaardige debuutalbum van de 24-jarige Parijse zanger en songschrijver Octave Lissner. De plaat volgt op zijn vorig jaar verschenen en naar hemzelf vernoemde ep en op het succes dat hij in de voorbije maanden wist te vergaren met zijn singles “Corners” en “Little Mary” die nu ook op dit album terug te vinden zijn.

Het nummer “Little Mary” was trouwens ook al te horen op de soundtrack van de op het ‘Filmfestival van Cannes’ gelauwerde film “Valley Of Love” waarin Gérard Depardieu en Isabelle Huppert de hoofdrollen spelen. Bij deze recensie kunt u trouwens ook genieten van de officiële video van de albumtiteltrack “Wildflower”.

Er staan acht songs op deze plaat en het zijn stuk voor stuk catchy pop- en folkliedjes die allemaal hitpotentieel hebben in deze tijden van succes voor veelal complexloze deuntjes. Vooral de heerlijke soulballad “Corners” kan ons bekoren door zijn uitstekende vocale presentatie. Het thema van de meeste tracks op “Wildflower” is de nooit voldoende en volledig bezongen ‘liefde’ in al zijn aspecten.

Dat gaat van verliefd worden in de titeltrack en in “Little Mary” tot de strubbelingen die in een relatie kunnen opduiken in “Hate To Love You” en “Waves Of Time”. Maar ook het pijnlijke beëindigen van een relatie komt hier aan bod in de song “She Leaves Me” en het prachtige akoestische slotnummer “On Time”.

Deze plaat met acht eigen composities van Octave Lissner werd opgenomen in Servië in de hoofdstad Belgrado met lokale sessiemuzikanten. Hij zal zijn debuutalbum op zondag 18 februari 2018 in Paradiso, Amsterdam aan het Benelux-publiek komen voorstellen en als u geen andere plannen mocht hebben voor die datum, dan kunnen we u een bezoekje aan dit optreden van Octave Lissner in Amsterdam warm aanbevelen.

(valsam)

 

Zondag 18 februari 2018: Paradiso – Kleine Zaal, Amsterdam, NL

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: 1 K Records

video