KRUPA & THE GENES – TWO

‘Krupa’ is een muzikaal project van twee drummers uit de Nederlandse jazzwereld. Stefan KRUger en Joost PAtocka hebben allebei al een behoorlijk indrukwekkend muzikaal verleden om op terug te blikken. Ze hebben nu een verbond gevormd met vijf andere Nederlandse jazzmuzikanten die onder de groepsnaam ‘The Genes’ werden gebundeld.

Bij het creëren van hun muziek laten de twee heren zich voornamelijk beïnvloeden door andere genres zoals swing, rock, elektronische muziek, Afrikaanse ritmes en zelfs klassieke muziek. Op hun nieuwste album “Two” brengen ‘Krupa & The Genes’ tien eigen composities die opgebouwd werden rond allerlei riffs en instrumentale solo’s.

De dynamische sound van dit album lijkt ons meer dan geschikt om bij films of televisieseries als muzikale begeleiding dienst te doen. ‘The Genes’ zijn twee gitaristen, twee saxofonisten en een bassist die zeer complementair zijn aan het geluid dat Joost Patocka en Stefan Kruger op hun drums produceren.

Het professionalisme en het vakmanschap van al deze topmusici uit de jazzwereld is duidelijk hoorbaar in zowat elke track op dit album, waarbij bovendien behoorlijk veel variatie tussen de verschillende nummers kan worden opgemerkt. ‘Krupa & The Genes’ gaan dit jaar hun ding doen in enkele Nederlandse steden en als u echt wilt meebeleven hoe dit septet voor een leuke jazzavond kan zorgen, dan willen we een bezoekje aan één van deze optredens graag warm aanbevelen.

(valsam)

04.02.2018: Verkadefabriek, Den Bosch, NL
23.03.2018: Hothouse Redbad, Leeuwarden, NL
09.06.2018: Sea Bottom Jazz, Lelystad, NL
24.11.2018: Mahogany Hall, Edam, NLArtiest info
Website  
 

Label: Dox Records

video