SWEET ALIBI – WALKING IN THE DARK

‘Sweet Alibi’ is een Canadese folkgroep uit Winnipeg, Manitoba die geformeerd werd rond drie zingende dames, zijnde Jess Rae Ayre, Amber Quesnel en Michelle Anderson. De eerste speelt daarenboven op gitaar en mondharmonica, de tweede op gitaar en ukelele en de derde op gitaar en banjo. In de vaste begeleidingsgroep van dit trio duiken Alasdair Dunlop op basgitaar, Alex Campbell op piano en orgel en Emmett VanEtten op drums nog op.

In 2011 verscheen hun titelloze debuutplaat die twee jaartjes later werd opgevolgd door “We’ve Got To” en nu nog eens vier later door een derde album dat “Walking In The Dark” als titel heeft meegekregen en dat dezer dagen op een internationale release mag rekenen.

‘Sweet Alibi’ staat voor soulvolle folk-, roots-, country- en popsongs en voor harmonieuze samenzang. Gedurende iets meer dan een half uur brengt het trio tien liedjes waaronder de eerste single “Keep Showing You” (zie video), de emotionele albumtitelsong “Walking In The Dark” en het schitterende “Moving To The Country”.

Het loepzuivere zangwerk van de dames duikt ook op in andere songs op deze plaat, zoals “One Chance”, “My Love” en de emotionele liedjes “Not A Fight” en “Dark Train”. Meer naar rock neigende nummers zoals het verslavende “Bodacious” (lijkt wel iets van ‘Arcade Fire’) en albumafsluiter “Pick Up Truck” zorgen voor de broodnodige variatie bij deze soms donker klinkende liedjes.

Tijdens de opname van dit album kregen de twee leadzangeressen zware dobbers in hun privéleven te verwerken. Amber’s moeder stierf nogal plots en Jess Rae kampte al enige tijd met een zware alcoholverslaving. Beide dames schreven hun pijn en lijden van zich af in songs die op “Walking In The Dark” zijn beland: Amber in de albumtiteltrack en Jess Rae in het nummer “Middle Ground”.

‘Sweet Alibi’ mag wat ons betreft gerust een verrijking voor de huidige muziekscène genoemd worden. Alle tien songs op hun derde album zijn van een hoge kwaliteit en hun warme zangpartijen kunnen geen enkele luisteraar onberoerd laten. In plaats van “Walking In The Dark” durven we vermoeden dat de dames in de volgende jaren meer nadrukkelijk in de stralende schijnwerpers zullen terecht komen.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

Label: Comino Music
Info: Sonic RendezVous

video