THOMAS ABBAN – A SHEIK’S LEGACY

Thomas Abban is een 21-jarige zanger, gitarist en songschrijver met zijn roots in Ghana en Wales, maar sinds 2005 opererend vanuit Minneapolis, Minnesota. Hij wil ons in 2018 komen verblijden met zijn debuutplaat “A Sheik’s Legacy”, een album dat niet minder dan vijftien eigen composities van dit nieuwe pop- en rocktalent bevat.

Hij bespeelt zelf ook alle instrumenten die bij deze songs te horen zijn, met uitzondering van de door Jacqueline Ultan bespeelde cello in het romantische nummer “Sinner” en de door Greg Lewis aangeblazen fluit en hoorn in de melodieuze single “Horizons” (zie video) en in het nummer “Time To Think”.

Al van bij het horen van het eerste nummer “Death Song” op deze plaat kon ik me niet meer van de gedachte ontdoen dat het werk van deze Thomas Abban toch wel erg sterk lijkt op wat we hier in België kennen van de Belgisch-Puerto Ricaanse artiest Gabriel Rios en ook Tom McRae duikt op als vergelijkbaar artiest. Dat is zeker het geval in de ballads “Sinner”, “Don’t You Stay The Same”, “Let Me Tell You Something”, liefdesliedje “Irene” en bij het ingetogen gebrachte “Black Water”.

Thomas Abban brengt verrassende instrumentatie aan ter begeleiding van zijn liedjes, die daardoor een gevoelig en emotioneel karakter lijken te krijgen. Zijn etherisch klinkende zang maken de meeste songs nog wat specialer, o.a. in “Symmetry And Black Tar”, “Fear”, het knap gefloten “Time To Think”, “Sinner” en het albumafsluitende epos “Born Of Fire”. Daarnaast staan er ook enkele stevige rocksongs op dit album met “Aladdin”, “Uh” en “Echo” als belangrijkste exponenten.

Debuutplaat “A Sheik’s Legacy” van Thomas Abban lijkt ons een uitstekende voorbode van de nieuwe, verrassende muziek die we in 2018 op ons af zullen zien komen. Als allereerste album kan dit echt wel tellen en we zijn dan ook zeer benieuwd hoe de carrière van deze getalenteerde jonge muzikant zich in de volgende jaren zal gaan ontwikkelen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Deck Night

video