SUMNER BROTHERS – TO ELLIOT IN REMEMBRANCE OF WOLF

Brian en Bob Sumner zijn in de muziekwereld beter gekend als ‘The Sumner Brothers’, mede dankzij hun gelijknamige debuutplaat van eind 2008 die collega Marcie hier toen mocht recenseren en samenvatten als ‘ongepolijste songs van een begeesterend folkcountrybandje uit Vancouver, Canada’.

Ondergetekende mocht zich daarna in 2012 ontfermen over hun album “I’ll Be There Tomorrow” en ik meende toen vergelijkingen te bespeuren tussen ‘The Sumner Brothers’ en andere broertjesgroepen als ‘The Felice Brothers’ en ‘The Avett Brothers’, maar hun muziek werd ook vergeleken met de sound van het Amerikaanse bluegrasskwartet ‘Chatham County Line’. Na album nummer twee volgde in 2016 een derde plaat van deze broers onder de titel “The Hell In Your Mind” die mij toen lyrische lofbetuigingen liet neerschrijven over de baritonstem van Brian naast de tenorstem van Bob Sumner.

Nu hebben deze heren een soort van ‘tribute’-album opgenomen met acht liedjes van andere artiesten die ze zelf graag horen en songs waarvan ze hun eigen gepersonaliseerde versie wilden brengen op de plaat die “To Elliot In Remembrance Of Wolf” als titel kreeg. Die songselectie is niet zomaar een lijstje, want er staan enkele loepzuivere pareltjes tussen.

Of wat dacht u van een intieme, akoestische versie van “The Ghost Of Tom Joad” van Bruce Springsteen uit zijn gelijknamige plaat van 1995, van een sobere maar beklijvende bewerking van “Carmelita” van Warren Zevon uit diens titelloze album van 1976 of van een door piano begeleide versie van countrysong “On The Evening Train” van Hank Williams uit diens in 1991 verschenen album “Hank Williams Songbook”, een song die later in 2006 ook gecoverd werd door Johnny Cash voor zijn “American V: A Hundred Highways”-plaat.

Naast deze overbekende liedjes werden er ook enkele minder gekende songs gekozen voor deze coverplaat. Zo brengen ‘The Sumner Brothers’ ook een erg mooie interpretatie van het nummer “Damn Shame” van de Amerikaanse folkzangeres Jolie Holland, een song uit haar album “Escondida” van 2004. Verder is er het nummer “Little Green Apples” dat eerst in 1968 door Roger Miller werd uitgebracht en nadien vaak gecoverd werd door o.a. Frank Sinatra, Ben E. King, Dean Martin, Tony Joe White en Robbie Williams.

Uit het repertoire van de Canadese rockgroep ‘The Tragically Hip’ werd gekozen voor het nummer “Scared” uit hun 1994-album “Day For Night” en “Old Skin” van de Amerikaanse singer-songwriter A.P. (Airon) Dugas uit Seattle is ongetwijfeld het minst bekende nummer op deze plaat. De enige track die we hier nog niet vermeld hebben is een liedje van de Texaanse countryzanger Billy Joe Shaver: “Ride Me Down Easy” is een song uit zijn album “When I Get My Wings” dat al in 1976 op de markt verscheen.

U zult uit deze recensie ook wel kunnen afleiden dat Brian en Bob Sumner door de selectie van deze liedjes duidelijk aangeven dat ze hun muziekgeschiedenis zeer goed kennen. Maar het meest speciale aspect aan deze plaat van ‘The Sumner Brothers’ is toch dat ze deze songs volledig eigen hebben gemaakt door de eigenzinnige interpretatie die ze aan hun versie hebben gegeven. Dit is alweer een klasseplaat van dit Canadese broederpaar!

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:SUMNER BROTHERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby