RYAN MARTIN – GIMME SOME LIGHT

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we bij het aanschouwen van de hoes van het album “Gimme Some Light” van Ryan Martin eerder dachten aan een verloren gelopen zwerver dan aan een man die over geweldige eigenschappen als zanger en songschrijver zou beschikken. Toch werd deze muzikant een grote toekomst voorspeld na het verschijnen van zijn debuutalbum “For All The Beautiful Losers” in 2015. Vergelijkingen met artiesten als Bruce Springsteen, Ryan Adams, Townes Van Zandt en Neil Young doken op in allerlei cd-recensies.

Het hoeft dan ook niet echt te verwonderen dat de verwachtingen hoog gespannen waren toen hij de release van zijn tweede album “Gimme Some Light” aankondigde. Maar die hoge verwachtingen zijn terecht en eigenlijk ook helemaal aan tegemoetgekomen. De plaat werd in de van ‘The Felice Brothers’ gekende ‘The Art Farm’-studio in New York opgenomen en door Ryan Martin zelf samen met Daniel Weintraub geproduceerd.

Er staan dertien nummers op “Gimme Some Light”, songs die handelen over de gebruikelijke liedjesonderwerpen als liefde, liefdesverdriet, spijt, emoties, verlangen en twijfels. Hij brengt die songs op een sterk variërende wijze: als rocksongs in o.a. “Destitude Darlings”, “Say You Love Me” en “Dangerously Unplugged”, als countryballads in single “Death Of Love” en “Parasol” of als popsongs in “Regular Man”, “Be Kind” en “Lepers In Armor”.

Zelfs de traditionele folkmuziek heeft voor Ryan Martin geen geheimen en dat bewijst hij in “All The Good Men” (zie video), het prachtige “Ask Your Mother” dat 7 minuten en 22 seconden weet te betoveren en in de tijdloze akoestische afsluiter “Real Human Being”. “Suicide Parade” hoort dan weer thuis in het genre countryrock met de obligate pedal steelklanken,

De muziekliefhebber krijgt met de dertien tracks op “Gimme Some Light” van Ryan Martin meer dan voldoende waar voor zijn geld. Het loont zeker de moeite om het werk van deze jonge muzikant eens van naderbij te gaan beluisteren. We beloven dat het een zeer aangename kennismaking zal zijn met deze artiest, iemand waar we in de volgende jaren ongetwijfeld nog heel vaak zullen van gaan horen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: High Moon Records
distr.: V2

video