LOUDERDALES – EN EL VALLE DE LOS PERDIDOS

‘Louderdales’ is een countryrockgroep uit de Duitse stad Aken die uit vijf leden bestaat die allemaal onder een pseudoniem als bandlid vermeld willen worden. Zo heet de leadzanger Joe Da Hoe, de gitaristen Thomas Slowborn en Oeli Cave, de contrabassist Doc Nick en de drummer Tommy Greed.

Hun sound is naar Americana neigende country- en rockmuziek, waarbij de leadzanger als een door whisky en andere geestrijke dranken getekende vocalist tekeer gaat. Maar de muziek van ‘Louderdales’ gaat er bij de luisteraars wel vlotjes in en nodigt meermaals uit tot een schuchtere poging om te dansen.

Deze groep begon aan hun muzikale carrière in 2009 als een groepje vrienden die allemaal fans waren van de sound van de sixties, vooral dan die waarin de Fendergitaar een belangrijke rol wist te spelen. Ze hadden allemaal ook al een muzikale loopbaan achter de rug door hun lidmaatschap bij bands als ‘Ray Collins’ Hot Club’, ‘Cave 4’, ‘Pigheaded’ en ‘The Bloodstrings’. Niets moest, maar alles mocht bij het creëren van hun eigen sound, als er maar veel plezier en muziekvreugde aan te pas kwam.

Op hun nieuwste album “En El Valle De Los Perdidos’, de opvolger van “Songs Of No Return” uit 2011, brengen de heren van ‘Louderdales’ dertien nummers waarvan er tien eigen composities van één van de bandleden zijn. Ondanks de Spaanstalige titel van het album staat er maar één nummer met een Spaanse titel op deze plaat: “Saludos De La Cueve Moca”, een stuwende instrumentale spaghettiwestern-gitaarrocker in de stijl van Ennio Morricone.

Laten we het misschien eerst even over de drie covers hebben. Dat zijn “Just Like California”, een nummer van alt.countryband ‘Old 97’s’ uit hun album “Too Far To Care” van 1997 en “Outlaw’s Honeymoon” uit het album “The Mountain” van Steve Earle uit 1999. Deze cd van ‘Louderdales’ wordt op dynamische wijze afgesloten met hun versie van de song “Truckstop Butterfly”, een nummer van ‘The Presidents Of The United States Of America’ uit hun 2008-album “These Are The Good Times People”.

Maar ook hun eigenhandig geschreven nummers mogen er best wel zijn. Een selectie van onze voorkeursongs levert dit mooie lijstje op: “Hard Times”, “Going Home”, punkrocker “Gotta Go”, “Glory Days” en de bluesy rockballad “No Need To Complain”. De als wilde furies rondspringende paarden en de bloedhete zandvlaktes moet je er als luisteraar dan wel zelf bij denken, maar de sound van de muziek van deze ‘Louderdales’ zal je zeker helpen om in de juiste country- & westernsfeer te komen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:LOUDERDALES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Sleazy Records

video