ARMADILLO ROAD – HONKY TONK WAY

Het ontstaan van de Amerikaanse countryrockgroep ‘Armadillo Road’ dateert uit 2009 toen bassist en zanger Tee-Jay Hill de gitaristen Jeremy Edens en Josh Jarratt in Austin, Texas ontmoette en hij al meteen kon vaststellen dat ze dezelfde muzikale interesses hadden. Dus werd de formatie opgericht en werden nummers gecomponeerd die eind 2011 uiteindelijk op hun titelloze debuutplaat ‘Armadillo Road’ zijn beland.

Waarom het daarna nog zeven jaar moest duren vooraleer er een vervolgalbum kon worden klaargestoomd, blijft tot nader order voor ons onduidelijk. Met steelgitarist Michael Small en drummer Jessie Esquivel werd de groep in 2013 uitgebreid tot een kwintet. Ze namen elf nummers op voor het dit jaar verschenen album “Honky Tonk Way” en fiddler Eddie Dickerson speelt mee op drie nummers. Teksten en muziek van zes tracks werden door Jeremy Edens geschreven en Tee-Jay Hill tekende voor de vijf resterende songs.

De ‘honky tonk’ in de albumtitel is een glasheldere definitie van wat we op deze plaat te horen krijgen, want het is voornamelijk deze muziekstijl die de countryliedjes op deze cd heeft geïnspireerd. Deze typische Texaanse sound domineert de meeste songs op “Honky Tonk Way” met o.a. openingstrack “Baby Wants To Boogie”, “There’s No One” en de albumtiteltrack als de meest duidelijke exponenten van deze muziekstijl.

“Never Been Loved” (zie video) en “Do You Wanna Dance” met de typische steelgitaarklanken zijn dan weer wat meer als countryrocksongs te omschrijven. Fans van traditionele countryzangers als Merle Haggard, George Jones of Hank Williams zullen eveneens in hun nopjes zijn met aan deze artiesten herinnerende liedjes als “Broken Hearts”, “Porch Swing” en “Whiskey, You Done Done It Again!”.

Als u een verstokte liefhebber bent van de klassieke countrymuziek en van honky tonk-liedjes, dan kunnen we u het nieuwste album “Honky Tonk Way” van de Texaanse formatie ‘Armadillo Road’ warm aanbevelen. Laat u vooral zelf overtuigen van hun werk door deel te nemen aan onderstaande wedstrijd om dan als winnaar één van de tien beschikbare exemplaren gratis in uw bus te krijgen.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:ARMADILLO ROAD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Farmadillo Records

video