THE KIDS - THE KIDS - NAUGHTY KIDS

 


THE KIDS - NAUGHTY KIDS
(40th Anniversary Edition 1978-2018)

Twee classic albums op één CD +
twee bonus tracks, booklet met exclusieve foto’s en liner notes van Marc Didden.

The Kids, actief sinds 1976, is zondermeer één van de meest iconische Belgische bands ooit én wordt wereldwijd aanzien als één van de beste Europese punkbands van de eerste generatie. Die reputatie hebben ze danken aan het jaar 1978, het jaar waarin de door Ludo Mariman opgerichte band debuteerde met hun ijzersterk titelloos album, dat terecht prijkt in de wereldwijde lijst van de strafste seventies punk albums. Dat zelfde jaar volgt ook nog een EP en hun tweede album “Naughty Kids” waarmee ze op hun elan verder pogoën.

40 jaar later worden deze twee klassieke platen uit 1978 samen op 1 CD terug uitgebracht. Met opgepoetste sound, 2 non album bonus tracks, een 20 pagina’s tellend boekje met daarin nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal uit het archief van Ludo Mariman. De liner notes zijn van niemand minder dan Kids-fan, journalist en filmmaker Marc Didden.

Een niet te misen re-issue, scherp als een scheermes, waarbij heel wat Belgische punkrock klassiekers de revue passeren: “ This is Rock ’n Roll” (gecovered door Metallica), “Fascist Cops”, “Bloody Belgium”, “No Monarchy” enz.

Nog altijd zeer actief en nog altijd de kwaadste groep van land en dat zegt veel over de scherpte en gretigheid waarmee Mariman en co er live nog steeds invliegen. The Kids touren in heel de wereld, van Japan tot de USA en blijven hoe dan ook nu nog zonder meer een zeer relevante top band !

De plaat wordt in avant première gevierd op 6 September tijdens het openings festival van de tentoonstelling Naughty Kids - Punk, Beeld & Storm in Antwerpen 1978-2018, die doorgaat in de Antwerpse Academie. The Kids spelen er live met als voorprogramma een reünie concert van de legendarische Plastic Bags, de punkband van acteur Gene Bervoets.

Release date: 14 September, 2018

Tracklisting: 1 This is Rock 'N Roll / 2 Do You Love The Nazis / 3 Bloody Belgium / 4 For the Fret / 5 Baby That's Alright / 6 Fascist Cops / 7 I Wanna Get a Job in the City / 8 I Don't Care / 9 I Feel Alright / 10 Old D.J.'s / 11 I'll Get You / 12 Money is All I Need / 13 No Work / 14 Jesus Christ (Didn't Exist) / 15 Don't Wanna Be a Fat Boy / 16 We are the Prisoners / 17 Radio Radio / 18 No Monarchy / 19 Through The Night / 20 Dead Industry / 21 Run Away / 22 Razor Blade for Sale / 23 Sixteen / 24 Naughty Boy / 25 Sex Queen / 26 Rock over Belgium / 27 The City is Dead /

EXPO NAUGHTY KIDS - PUNK, BEELD & STORM IN ANTWERPEN 1978-2018
06 september 2018 - 21u00 tot 22 september 2018 - 20u00

Barok en punk hebben op het eerste zicht weinig met elkaar gemeen: kunst met een grote K versus alternatief en ondergronds. Maar er zijn ook gelijkenissen. De lichamelijke en soms gewelddadige visuele directheid van de barok - een reactie op de beeldenstorm - kent zijn evenknie in de punkbeweging.

In de jaren zeventig maakte de punk zonder pardon komaf met het softe van de flower power en het decadente van de excessen binnen de rockwereld. Niet alleen in de muziek en in het straatbeeld duiken de tekens op van de anti-establishment ‘attitude’ van deze nieuwe ‘blank generation’. De tegendraadse subcultuur met haar spin-offs en verwante stromingen als de postpunk en New Wave infiltreert ook in de levendige Antwerpse culturele scène van die tijd. Met non-conformisme, persoonlijke vrijheid, anti-autoriteit en do-it-yourself tussen de oren gespeld, zet de Punk een beeldenstorm in gang binnen de Antwerpse mode, grafische vormgeving, beeldende kunst en performance scene.

De tentoonstelling Naughty Kids - Punk, Beeld & Storm in Antwerpen 1978-2018 brengt bekende en verdoken sporen van deze impact samen. Dit spoorzoeken in het verleden maakt tegelijk de brug met vandaag: zijn punk en de naweeën ervan anno 2018 nog relevant? De huidige golf van zelfgepubliceerde zines, street art, poetic terrorism, kunstenaarscollectieven in combinatie met de roep naar een meer kritische kunst, staat toe om te spreken van een revival van de Punk en haar DIY-ethiek in Vlaanderen en, meer specifiek in Antwerpen.

Wie NAUGHTY KIDS - Punk, Beeld & Storm in Antwerpen 1978-2018 bezoekt, krijgt de geur van 40 jaar punk onder de neus. Foto’s, drukwerk, kunstwerken, muziek, kledij, punkparafernalia en andere levende getuigen brengen de impact van de punk (jaren ‘70), de postpunk en de New Wave (jaren ‘80) en de neopunk (jaren ‘90 tot vandaag) in beeld. Hoe werden toonaangevende modeontwerpers, kunstenaars en schrijvers beïnvloed door de punk? Met een ongeziene rijkdom aan materiaal, een openingsconcert door The Kids, een debat met bevoorrechte getuigen rond ‘De paradox van punk’, en een performatief DIY programma schuurt de Academie weer dicht tegen de ruwe essentie van punk. Be there. There will be no next time.

Praktisch
Van 06/09 tem zaterdag 22/09
Open van 12u-18u
Locatie: De Lange Zaal, Venusstraat 36, 2000 Antwerpen

In het kader van de tentoonstelling:
06/09: opening met concert The Kids
22/09: debat 'De paradox van punk'. De thema’s van het debat sluiten aan bij de tentoonstelling en zullen tijdens de voorbereiding gaandeweg vorm krijgen. Gasten zijn experts, bevoorrechte getuigen, hedendaagse DIY’ers, …

Artiest info
   
 

Label: Starman Records