THE GREEN APPLE SEA – DIRECTIONS

Eerlijk! Ik had tot voor kort nog nooit gehoord van een folk- en popgroep die ‘The Green Apple Sea’ heette. Toch blijkt dit Duitse sextet rond zanger en songschrijver Stefan Prange uit Nürnberg al actief te zijn sinds 1997, zij het regelmatig in een iets anders uitziende bezetting en met een vrij lange tussenperiode van non-interesse in het verder gaan in de muziekwereld.

Hun debuutplaat “All Over The Place” verscheen in 2000, pas gevolgd in 2007 door een tweede album “Forever Sounds Great”. Na vier jaar van songs schrijven (waaronder een half jaar door Argentinië trekken), knippen en plakken en uiteindelijk opnemen heeft ‘The Green Apple Sea” na hun laatste, derde album “Northern Sky, Southern Sky” uit 2010 nu dan toch een elf songs tellende nieuwe full-cd op de markt gebracht onder de titel “Directions”.

Dat gebeurt nu na een voorafgaande single in de vorm van een ep-tje met vijf songs, waarvan er nog drie terug te vinden zijn op dit volwaardige nieuwe album. Neemt u alvast maar meteen van mij aan dat dit een zeer mooie plaat is geworden die de band hopelijk terug voldoende onder de aandacht van muziekminnend Europa zal weten te brengen. De single “Doc Watson Dream” (zie video) is een echte meerstemmig gezongen ‘oorwurm’ die al na de eerste beluistering tot meezingen en mee neuriën zal leiden.

Dat een catchy en frisse melodie bij hun popsongs van het hoogste belang is voor ‘The Green Apple Sea’ zal u nadien trouwens nog een aantal keren kunnen merken in even zo goed in het gehoor liggende songs als “Please Slow Down”, het zeer mooie “Which Side Are You On”, de heerlijke melancholische ballad “Words Can Be Wrong” (onze favoriete song uit deze cd), het ritmische harmonieus samen gezongen “Hundred Times A Day” en de fijne afsluiter “Grey Grey Sky”.

Op hun ‘Facebook’-pagina vergelijkt de band zichzelf met o.a. ‘Teenage Fanclub’, iets waar wij ons ook probleemloos in kunnen terugvinden. Mogen wij u tot slot nog warm aanbevelen om zelfs eens te gaan luisteren naar het werk van deze zes Duitse muzikanten. Wij hopen dat u daarna ons grote enthousiasme over de ontdekking van ‘The Green Apple Sea’ zal kunnen delen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:THE GREEN APPLE SEA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: K&F Records

video