TRAILHEAD – KEEP WALKING

 

Tobias Panwitz is nu niet meteen een naam om een internationale muziekcarrière na te streven. Vandaar dat deze Berlijnse singer-songwriter zich achter het pseudoniem ‘Trailhead’ is gaan verschuilen. In 2009 bracht hij onder die naam zijn debuutplaat “The Road To Salamanca” uit, gevolgd door nog twee albums: “Bodies In The Basement” uit 2012 en “Leave Me To Learn” uit 2014.

Nu komt deze naar artiesten als Neil Young, Jackson Browne en Ron Sexsmith opkijkende folkzanger met een splinternieuwe plaat getiteld “Keep Walking” op de proppen. In dit geval mag u die titel wel heel letterlijk nemen, want zowat alle nummers op het album gaan blijkbaar over zijn favoriete hobby: het wandelen.

In de songteksten op deze plaat bezingt de bebaarde en bebrilde muzikant onder begeleiding van gitaar, mondharmonica, ukelele en piano zijn belevenissen langs de uitgestrekte wegen van Amerika, Spanje, Zuid-Amerika, de Zweedse eilanden, de Baltische kust en Litouwen. Opener “Take A Walk” schreef hij in 2013 op de ‘Camino Via de La Plata’, de langste pelgrimstocht in Spanje en de single “Walking Round Madrid” (zie video) kwam in 2016 tot stand tijdens een twee weken durend verblijf in de Spaanse hoofdstad.

“One More Veterano” schreef hij weliswaar in Berlijn, maar dan wel met zijn avonden in Santiago in gedachten en “Walking The Camino” dateert al van zijn trektocht over de ‘Camino Frances’, een populaire pelgrimsroute naar bedevaartsoord Santiago de Compostela in 2003, een plaats waar hij voor deze plaat ons favoriete liedje “City Of The Saint” schreef.

De albumtiteltrack “Keep Walking” schreef hij in 2013 tijdens enkele hevige regendagen in Spanje. Ook het uit 2005 stammende “Road To Salamanca” krijgt hier een nieuwe versie, waarbij ‘Trailhead’ de steun krijgt van Mathew James White, een in Nieuw-Zeeland geboren folkzanger die nu ook in Berlijn woont. De liedjes “White Flag”, “Too Many People (On The Camino)” en “Volcano Ground” vinden hun oorsprong eveneens in de vele wandelingen die Tobias Panwitz in de voorbije jaren heeft gemaakt. Enkel voor de pianoballad “The Line” kunnen we die link naar flinke stapbeurten niet echt leggen.

We kunnen tot slot zeker stellen dat Tobias Panwitz aka ‘Trailhead’ op dit album “Keep Walking” zijn voetafdruk duidelijk heeft nagelaten, met boeiende verhalen die opgetekend werden tijdens zijn vele trektochten doorheen de weidse natuur en in de gezellige drukte van de steden die hij tijdens die trips heeft gefrequenteerd. Bijzonder leuke plaat!

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: TRAILHEAD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: REQUA Records

video