THE PROSPECTS – PLASTIC SKIN

In mei 2014 maakten we hier bij ‘Rootstime’ voor het eerst kennis met het debuutalbum “Looking Good” van de Hasseltse formatie ‘The Prospects’. Toen was dat nog een trio gevormd rond frontman, zanger-gitarist, songschrijver en producer Gord Achten, aangevuld met Marco Simoni op bas en Alessio di Turi op drums. Hun eerste album leverde een radiohitje op met het nummer “What Is Tomorrow”.

Drie jaar na datum zijn ‘The Prospects’ herleid tot een duo, bestaande uit Gord Achten en Alessio di Turi die ook nog de drumstokken hanteert bij die andere Limburgse succesformatie ‘The Sore Losers’. Onder hun beidjes namen ze alle instrumentatie op voor een tweede studioplaat, die nu onder de titel “Plastic Skin” op de markt werd losgelaten. Voor drie tracks kwam Petra Wilhelmina de backing vocals verzorgen, terwijl Joeri Wijnants keyboards speelde op de song “Is This What We Want?” en albummixer Niels Hendrix op orgel meespeelde bij vier nummers op deze plaat.

Anders dan op “Looking Good” is er op deze tweede cd veel meer ruimte voor piano en synthesizers en voor kundig geëxperimenteer met riffjes en allerlei samples. Als eerste single werd de song “A Woman Wants To Be Loved” (zie video) gelanceerd, een nummer waarbij funk, rock en pop in elkaar wordt verweven.

“Plastic Skin” opent echter met “Borrowed Dreams” en het door toetsen en een monotone beat gedomineerde “Is This What We Want?”. “Where Are You Now?” is de tweede songtitel met een vraagteken achteraan en dankzij zijn catchy melodie naar ons gevoelen een geschikte tweede single uit dit album. Ook “Seasons Come And Go” heeft zo’n aanstekelijk ritme en melodie dat nodig blijkt te zijn voor het creëren van een hit.

Anderzijds vallen de nummers “All These Days” en “Wanted You To Know” naar onze smaak toch wat te licht uit en hadden ze mits wat meer vijl- en schaafwerk in de opnamestudio tot betere songs uit kunnen groeien. Dat wordt daarna echter ruimschoots goedgemaakt door het meer dan 5 minuten durende “Untold” dat door een wat mysterieus klinkende sound wordt gedragen.

Ook de twee afsluitende songs “Seen” en “The Final Word” (onze persoonlijke favoriet) beschikken over de nodige dosis hitgevoeligheid. Eind deze week kunt u persoonlijk de officiële cd-release gratis gaan bijwonen in de ‘Muziekodroom’ in Hasselt. Misschien is dat wel een leuke aanrader voor wat ontspanning tijdens deze Belgische schoolvakantieweek.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

Label: FONS RECORDS

video