THE WILD ONES – THE WILD ONES

Als je twaalf liedjes verzameld krijgt op één cd die in totaal amper 36 minuten duurt, dan kunt u zelf al afleiden dat het hier voornamelijk over 3 minuten-liedjes zal gaan op het compilatiealbum “The Wild Ones” van de gelijknamige Belgische rockabilly-formatie die in de jaren zeventig en tachtig furore maakte.

Deze vijfkoppige vetkuivenformatie uit het Brusselse debuteerde net dertig jaar geleden met het album “RootzRumble” en deze cd “The Wild Ones” is eigenlijk een heruitgave van die plaat waarmee ze dat 30-jarige jubileum in de schijnwerpers willen plaatsen. Het rockende kwintet zal dat trouwens op 11 november nog eens extra in de verf zetten met een optreden in de originele bezetting tijdens het ‘RootsNight’-festival in ‘De Warande’ in Turnhout. Leuk om te weten is dat hun laatste optreden al dateert van 27 jaar geleden.

U mag er nu al van uit gaan dat dit een gedenkwaardig concert zal gaan worden waarbij zanger Wild One Dee (aka singer-songwriter Didier Borra), mondharmonicaspeler Big Brett, gitarist Ricky Brewster, contrabassist Jack O’Roonie en drummer Donald Steens nog eens het beste wat ze in zich hebben zullen etaleren op het podium. Rockabillynummers als “The Best Way To Jive” (zie zwart-wit video), “Cold Grey Town”, “I’m Back” en “Evil Creature” zullen er voor zorgen dat de dansvloer van begin tot einde druk bezet zal worden.

Of zangeres Jennifer Warner ook van de partij zal zijn bij dit optreden is niet geweten. Het zou dan wel betekenen dat ”The Southern Cats Are…Go!”, één van de mooiste nummers op deze cd, niet live kan worden gebracht. De gecoverde dynamietsong “Lust For Life” van Iggy Pop zal echter ongetwijfeld op de playlist voor deze unieke liveshow staan, net als de ontelbare keren gecoverde bluesklassieker “Got My Mojo Working” die het best gekend is in de versie van Muddy Waters.

‘The Wild Ones’ brachten na “RootzRumble” uit 1987 een jaartje later nog een tweede zeven songs tellende plaat uit die de titel “Sounds Like Gene Vincent” meekreeg en een soort eerbetoon was aan de peetvader van dit rockabilly-muziekgenre. Hun totaal ongecompliceerde ‘recht-voor-de-raap’-muziek is dertig jaar na datum nog altijd 100% puur en aanstekelijk. Hoeft het hier nog gezegd te worden dat u volgende week best van de partij kan zijn bij hun terugkeer op het podium in Turnhout: ‘I shall say this only once’ (© René uit ‘Allo Allo’).

(valsam)

LIVE


Artiest info
Website  
 

Label: Rootz Rumble
Distr.: Sonic RendezVous

video