LEIF DE LEEUW BAND – UNTIL BETTER TIMES

Meestal wordt een groep gevormd en vernoemd naar de frontman en leadzanger. Maar dat is niet zo met de ‘Leif de Leeuw Band’, een Nederlandse bluesrockgroep uit Amersfoort die geformeerd werd rond bluesgitarist Leif de Leeuw en die verder bestaat uit zangeres en gitariste Britt Jansen, bassist Boris Oud en drummer Tim Koning. In 2014 won deze formatie de ‘Dutch Blues Challenge’ en een jaartje later werd de ‘Leif de Leeuw Band’ verkozen tot ‘Best Band’ in de ‘European Blues Awards’. Dit jaar nog werd Leif de Leeuw twee keer genomineerd als beste blues-, rock-, folk- en countrygitarist en als beste gitarist in de Benelux.

“Until Better Times” is de titel van de nieuwste cd van de ‘Leif de Leeuw Band’. Het is de opvolger van hun vorig jaar verschenen debuutplaat “Leelah” en de in 2014 uitgebrachte, vijf songs tellende “EP Deluxe”. De kakelverse nieuwe cd is een album met elf nummers die qua muziek door de bandleden samen werden gecomponeerd en waarvoor zangeres Britt Jansen de songteksten schreef.

We krijgen uiteenlopende muziekstijlen waaronder funk, blues, rock, country en soul en in deze nummers worden overvloedig allerlei invloeden van de sound van de jaren ’70 uitgeademd. De albumtiteltrack is tevens de eerste single uit deze plaat en hoe die song klinkt kunt u zelf ervaren op de bijgevoegde video waarin het nummer live wordt gebracht.

Geopend wordt er echter met een stevige bluesrocker in “All Coming Back” en met het krachtige bluesgitaarspel van Leif de Leeuw in “Listen Here People” en “Getting Older”. Pas in “Thank You” gaat het songritme wat naar beneden, maar dat verandert in dit nummer al gauw in de richting van stuwende funkrock. “Mr. Hangman” is een eerste echte ballad die voor een aangenaam rustpunt zorgt op deze plaat. Verder willen we u ook nog even wijzen op de kwaliteit van de nummers “Taking All My Time” en het melancholisch klinkende slotnummer “Dysphoria”.

De al even stevig klinkende stem van frontvrouw Britt Jansen bepaalt samen met de gitaar van de bandleider het geluid van deze formatie. Voorlopig blijft de ‘Leif de Leeuw Band’ zich voor hun optredens ter promotie van dit nieuwe album nog beperken tot thuisbasis Nederland. Op hun website kunt u alle data van de geplande live-evenementen terugvinden en meteen ook kiezen waar u deze schitterende en frisse bluesband op het podium wil gaan bewonderen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: CRS
Info: Hans Broere Promotion

video