FREDERIQUE SPIGT – THE ROAD (EP)

De in de muziekgeschiedenis naar liedjes vertaalde reisverhalen zijn ontelbaar. Alle grote singer-songwriters hebben wel zo’n album op hun palmares staan. Denk bijvoorbeeld maar even aan “Nebraska” van Bruce Springsteen of aan “Riding With The King” van Eric Clapton en B.B. King. De boeiende verhalen over het op reis vertrekken, over de avonturen onderweg, over heimwee naar huis en over de terugkeer naar de vertrouwde omgeving vormen sinds jaar en dag het onderwerp van de liedjes van creatieve songschrijvers.

De 60-jarige Nederlandse zangeres Frédérique Spigt is zo’n singer-songwriter en met haar bezigheden als actrice en kunstenares ook een ‘duivel-doet-al’ die nu met de hulp van muzikant en producer Roel Spanjers haar reisverhalen heeft gebundeld op een album dat de toepasselijke titel “The Road” heeft gekregen. Die plaat zal intensief gepromoot worden via een uitgebreide tournee doorheen allerlei Nederlandse theaterzalen, waarbij ook allerlei ‘road songs’ van andere artiesten zoals Johnny Cash, Willie Nelson, Bob Seger en Neil Young met een volwaardige band in de begeleiding zullen worden gepresenteerd. Met in totaal zes tracks kunnen we met betrekking tot het album “The Road” eigenlijk beter over een ep-tje of een 20 minuten durend minialbum spreken.

Twee nummers werden door Roel Spanjers gecomponeerd en Frédérique Spigt tekende zelf voor de vier overige tracks. De rauwe, schorre en doorleefde bluesstem van Frédérique Spigt zingt en vertelt over haar reiservaringen in de liedjes “Going Up North”, “The Road”, “True Love’s A Myth”, “For The Love Of Miss Molly Mae Brown”, “Dirt Road” en” Baby’s Gone”. De instrumentale begeleiding wordt hierbij verzorgd door Janos Koolen op gitaar, banjo en klarinet en door Joost van Es op bas, mandoline en viool. Roel Spanjers speelt op Hammondorgel en piano en neemt ook de rol van zanger voor zijn rekening op “The Road” en “Dirt Road”, twee songs die hij zelf ook schreef voor deze plaat.

We zouden aan u willen voorstellen om dit schijfje in de cd-speler in de wagen te steken en te laten zorgen voor een aangename muzikale begeleiding tijdens uw eigen ‘road trip’. Op de website van Frédérique Spigt kunt u ook alle data terugvinden van haar tournee doorheen Nederland, een avontuur dat eind september is begonnen en pas net voor Kerstmis zal beëindigd worden.

(valsam)

 

 

 

 

 


Artiest info
Website  
 

label: Coast To Coast

video