LARA AND THE BLUZ DAWGZ – OUT HERE IN THE BLUE

In 2012 in Nashville, TN, wordt rond en door singer-songwriter Lara Germony uit liefde voor de blues muziek The Bluz Dawgz gevormd. De overige muzikanten zijn Gregg Germony (bas), Dan Nadaski (keys), Al Rowe (gitaar), Ray Gonzalas (drums) en Reggie Murray (sax).

Lara Germony staat al vrij jong op de podia. Tijdens haar schooljaren werkt ze aan haar klassieke stem. Lara heeft ervaring in jazz, rock en country, maar in haar hart gaat ze op de eerste plaats voor de blues. Lara heeft meegeschreven en meegewerkt aan twee R&B en blues albums. Ze is gehuwd met de bassist en mede oprichter van de band Gregg Germony. Gregg Germony begint zijn muzikale carrière in Buffalo, NY, de uitvalbasis voor zijn optredens in de States en Canada. Gregg heeft al met The Horning Brothers getourd in Europa, Azië en het Midden Oosten. Na zijn verhuis naar Nashville, doet hij vooral studio werk. Gregg is ook de huisbassist van de Song Closet. Daar bovenop werkt Gregg samen met en heeft hij al opgenomen met Billy Burks en John Heinrich en doet hij gospel sessies in de Gene Breden’s studio. Gregg studeerde samen met de legendarische Motown bassist Bob Babbit.

De pianist Dan Nadasdi is geboren in Ontario, CA. Hij is muzikaal beïnvloed door Ray Charles en Stevie Wonder. Hij is een grote fan van de Canadese rockers The Band en hun orgelspeler Garth Hudson, de blues mannen Bill Payne en Billy Powel en de pianisten Pig Robins en Gary Smith. Na veel getourd te hebben in Canada met The Michelle Wright Band”, verhuist hij in 1991 naar Nashville.

Al Rowe is een self-made gitarist. Al groeide op in NY en speelt en tourt al vanaf zijn vijftiende. Hij is muzikaal beïnvloed door Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn en Peter Frampton. Al verhuist in 2000 naar Nashville en volgt er het Belmont University Music Business Program. Al werkte na zijn verhuis al mee aan drie blues albums. Drummer Ray Gonzales is afkomstig uit New Mexico. Ray is ook een self-made muzikant. Hij is als vijfjarige als zanger al te horen op een album. Tot slot de saxofonist Reggie Murray. Ray is afkomstig uit New Orleans, Louisiana. Hij is saxofonist / componist en producer.

Op het dede studio album van Lara And The Bluz Dawgz ‘Out Here In The Blue’ staan elf originele nummers die Lara samen met haar man Gregg Germony, Al Rowe en Carlos Ruiz schreef. Voor het nummer “Smoke Break” kon ze rekenen op de hulp van Reggie Murray. De producers van het album zijn Gregg Germony en Jim Schacher, die ook het album mixte en afwerkte in de Song Closet in Nashville, TN.

In de titel song ”Out Here In the Blue” laat Lara haar flexibiliteit als zangeres van meerdere genres horen. Dat Reggie Murray op sax een fenomeen is laat hij opnieuw in ”Catch Me If You Can” en mijn favoriete track ”Smoke Break” horen. Dit instrumentaal nummer bewijst de sterkte van de Dawg Pound Horn Section en B3 orgelspeler Reggie Murray. Met ”Where You Been” en ”Custom Made” gaat het tempo wat de hoogte in en laten zich Al Rowe op gitaar en Dan Nadasdi op honky tonk piano wat meer horen. ”Moonlight”, een radio gevoelige, goed in oren klinkende slow, gaat ”Wrong Question” de afronder vooraf. Afsluiten doen Lara and the  Bluz Dawgz met een funky soul nummer, dat de Stax liefhebbers zeker zullen weten te pruimen.

‘Out Here In the Blue’ van Lara and the Bluz Dawgz bewijst opnieuw de sterkte van dit muzikaal collectief. Hun muziek is een aangename verzameling van R&B, jazzy blues en Stax, wat funky soul. De extra pluim op de hoed moet zeker op die van de Dawg Pound Horn Section gezet worden.

“ 'Out Here In The Blue' by Lara and the Bluz Dawgz once again proves the strength of this musical collective… “

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Easy Come, Easy Go” – 02.”Do What You Do” – 03.”Out Here In the Blue” – 04.”Catch Me If You Can” – 05.”Walk Away” – 06.”Smoke Break”* – 07.”Love Slips Away” – 08.”Where You Been” – 09.”Custom Made” – 10.”Moonlight” – 11.”Wrong Question” – Music/Lyrics by L. Germony, G. germony, A. Rowe, C. Ruiz & R. Murray* ℗ 2017 – Produced by: Gregg Germony & Jim Schacher

Album Line-up:
Lara Germony: vocals
Gregg Germony: bass
Al Rowe: guitar
Carlos Ruiz: drums
Dan Nadasdi: keyboard
& Dawn Pound Horn Section :
Reggie Murray: sax, B3 organ
Stuart Naylor: trumpet
Chuck Lyons: trombone
Eric Walker: bari sax

Discography LARA & the BLUZ DAWGZ:
Out Here In the Blue [2017] | Howlin’ [2015] | Devil Moon [2012] 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Lock Alley Music
Info: Blind Raccoon

video