MAURICE MATTEI – JEALOUS WRECK

De met zijn Italiaans-Toscaanse roots vanuit het Amerikaanse Cincinatti, Ohio opererende singer-songwriter Maurice Mattei brengt zijn platen als soloartiest uit onder eigen naam en wisselde in het verleden als eens af met ruim georkestreerde albums die onder de groepsnaam ‘Maurice Mattei And The Tempers’ op de buitenwereld werden losgelaten.

Sinds hij zijn muziekcarrière opstartte in 1995, heeft hij in totaal al zo’n 25 platen opgenomen en uitgebracht, daarbij regelmatig variërend tussen diverse muziekstijlen als Americana, alt.country, rock’n’roll en pop. In november van vorig jaar kon u op deze pagina’s nog een lovende recensie lezen over zijn album “Songs Of Peril & Conquest” en anderhalf jaar eerder hadden we het hier over zijn plaat “Girl Jungle”.

Als volleerde Italiaan kan het natuurlijk moeilijk anders dan dat de meeste van zijn liedjes over de vrouwtjes gaan. Dat is nu zeker het geval op zijn nieuwste plaat “Jealous Wreck”, een album waarop hij veertien nummers brengt. Opvallend hierbij is dat elke song over de obsessie verhaalt die veertien verschillende mannen over één en dezelfde vrouw hebben, soms vrij normale belangstelling maar anderzijds ook wel eens zeer obsessief en ongezond.

“Jealous Wreck” is ook de titel van de eerste song op deze geheel akoestisch gebrachte plaat, die werd opgenomen met enkel de akoestische gitaar in de begeleiding bij het vocale werk van Maurice Mattei. Dat is eigenlijk net dezelfde opnamewijze die hij bij zijn twee vorige albums hanteerde en misschien wordt het wel eens tijd dat we onze opinie ventileren over deze werkmethode.

De songs zijn stuk voor stuk tekstueel sterk, maar de muzikale begeleiding van enkel een akoestische gitaar zorgt bij ons voor een gevoel van onvolledigheid. We zouden deze liedjes eigenlijk wel eens met een volwaardige orkestrale begeleiding willen horen, omdat we vermoeden dat ze daardoor nog sterker over zouden komen en hierdoor de na een tijdje lichtjes opduikende monotonie van deze plaat zou kunnen worden doorbroken.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Blue Jordan Records

video