TRAVEL IN SPACE – DAS SCHLAGZEUG MEINER MUTTER

Twee stevig bebaarde kerels die zich in hun bloot bovenlijf en zwarte short op een bed uitstrekken waarop de bankbiljetten zomaar rondgestrooid liggen. Dat is een korte beschrijving van de hoesfoto van het album “Das Schlagzeug Meiner Mutter” van ‘Travel In Space’, een in 2010 opgericht Duits duo experimenterende muzikanten uit Dresden en Berlijn.

Ze noemen zichzelf ‘Ren & Stimpy’, maar hun paspoortnamen zijn Sebastian Weisser en Nicolai Leicher. Hun sound op deze plaat is een complexe mix van garage rock, new wave, trash en psychedelische rock, door het duo omgedoopt tot de tot op heden onbestaande definitie ‘Moped-Soul’. Ze spelen die muziek met gitaren, een voetdrum, een fluit, een mondharmonica en met allerlei lawaai makende objecten die zelfs niet als muziekinstrumenten gekend zijn.

Twaalf nummers en veertig minuten ‘Moped-Soul’ is wat u van ‘Travel In Space’ mag verwachten op “Das Schlagzeug Meiner Mutter”. De Engelstalige nummers worden slechts één keer onderbroken met een song in hun Duitse moedertaal: “Zigaretten Holen”. De punkachtig klinkende tracks zijn kort en ‘recht-voor-de-raap’, een beetje zoals ‘The Ramones’ of ‘The Sex Pistols’ midden jaren ’70 pleegden te brengen. Luister bijvoorbeeld via bijgevoegde video eens naar het nummer “School”.

Dat beide heren ook in staat zijn om lawaaiarme songs te brengen, bewijzen ze in “Fox”, “Birds” en de door mondharmonica gedomineerde slotsong “Get It Boy”, maar meestal moeten de oordopjes toch in bij tracks als “Ladder”, “Green And Mean”, “Go Wild” en “Ghosts”. Bij ons thuis werd er vroeger ook wel eens gedrumd op de potten en pannen uit moeders keuken. Misschien waren dat ook de favoriete instrumenten die gebruikt werden door de twee heren van ‘Travel In Space’ voor de opname van hun album “Das Schlagzeug Meiner Mutter”.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Off Label Records

video