UNKNOWN HERO – IN MY HEAD

‘Unknown Hero’ is het pseudoniem van een muzikant uit San Francisco die er wonderwel in geslaagd is om zijn ware identiteit geheim te houden voor de buitenwereld. Hij noemt zichzelf een creatieveling met een missie om muziek te maken, vooral elektronica via keyboards en synthesizers. Hij doet dat in een fictieve wereld met animatiefiguurtjes en visuele experimenten.

“In My Head” is de titel van zijn nieuwste album dat gaat over een strijd die in het jaar 2125 losbarst op de planeet Altarz. De daar heersende meester Lord Kraven voelt de opkomende dreiging van een nieuwe vijand die muziek heet. De bewoners van die planeet hebben nog nooit naar muziek mogen luisteren van hun meester, maar de ‘Unknown Hero’ zal het gevecht aangaan met die lokale machthebber om zijn onderdanen te laten kennismaken met muziek.

Dat doet ‘Unknown Hero’ via dertien tracks en twee geheel instrumentale versies van twee songs die ook op de originele tracklijst voorkomen. Opener is het nummer “Be Alright” dat werd aangekleed met zang van gastvocaliste Kate Wild. Dit album brengt een rijke mix van muziekgenres en –stijlen, gaande van rock over funk, dubstep en hip-hop tot R&B.

Als u zich nog kunt inleven in deze kinderlijke droomwereld, dan zal u meegezogen worden in de hevige strijd tussen ‘Unknown Hero’ en Lord Kraven. Anderen zullen echter al gauw de draad van dit verhaal willen loslaten en dan tot de conclusie komen dat dit hele project muzikaal toch wat te weinig voorstelt.

Er zijn geen echt opvallende tracks op deze plaat te bespeuren en het geheel klinkt meer als een soundtrack bij een sciencefictionfilm. “In My Head” is de debuutplaat van deze onbekend blijvende muziekproducer en grafisch artiest. Misschien is het stripverhaal dat bij deze plaat wordt meegeleverd nog wel het meest interessante gedeelte van dit project. Wij zijn spijtig genoeg niet overtuigd geraakt.

(valsam)

Artiest info
Website