RICHARD SCHRODER – DRIVE

Countrypop- en countryrockzanger en songschrijver Richard Schroder heeft voor de producersrol van zijn nieuwe album “Drive” niemand minder dan de legendarische opname-ingenieur Bob Ludwig kunnen overtuigen om zich in de studio achter de knoppen te nestelen. Bob Ludwig is een echte topproducer die eerder al samenwerkte met o.a. Beck, ‘Led Zeppelin’, ‘Queen’, Bruce Springsteen, ‘Coldplay’, ‘Daft Punk’ en Paul McCartney en die in de voorbije 15 jaar al meer dan tien ‘Grammy Awards’ voor zijn werk heeft gekregen.

Dat je daarmee de lat der verwachtingen erg hoog legt is dan ook duidelijk, maar ook Richard Schroder is niet de eerste de beste singer-songwriter uit Nashville, Tennessee. Hij legt emoties en gevoelens in zijn songteksten die op vlot in het gehoor liggende countryrockdeuntjes worden gezongen, vergelijkbaar met het werk van andere grote countrysterren als Garth Brooks en Keith Urban.

Het elf liedjes tellende album begint met de eerste single “Drivin’” (zie tekstvideo), gevolgd door countryrocksong “Stay” en de rustigere ballad “Nashville Girl”. Daarna wordt er weer duchtig op los gerockt in “Backseat Love” en in “Wildest Dreams” of bij het wat funky klinkende “Right In The Middle”. Zijn vocale capaciteiten komen volgens ook het best tot uiting in de ballads zoals “Someone Else” en het mooie “Pray for You”, maar ook de wat meer swingende afsluitende ode aan het meisje “Emily” beschikt over tonnen hitpotentieel.

Richard Schroder heeft bij zijn collega’s de reputatie van een liedjesperfectionist, niet snel tevreden en altijd bereid om te verfijnen en te boetseren aan een song tot er voor hem geen verbeteringen meer mogelijk zijn. Op die manier krijg je natuurlijk ijzersterke nummers die misschien vroeg of laat ook wel eens door andere collega-muzikanten gecoverd zullen gaan worden. We zullen in de volgende jaren zeker nog meer van deze getalenteerde kerel gaan horen, neem dat maar gerust van ons aan.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video