CYBORG ASYLUM – NEVER FINISHED, ONLY ABANDONED

Door synthesizers aangestuurde elektronische alternatieve rock- en popmuziek, dat is wat u mag verwachten van de muziek die de New Yorkse formatie ‘Cyborg Asylum’ op hun nieuwste album “Never Finished, Only Abandoned” heeft opgenomen. Het duo dat al de beats en grooves op deze plaat combineert met vlot in het gehoor liggende melodieën, bestaat uit songschrijver David Varga en leadzanger John Tumminia.

Ze doen dit in twaalf nummers waarop John Tumminia instaat voor het vocale werk van de door hem geschreven liedjesteksten, terwijl David Varga zijn ding doet vanachter synthesizers, piano en computers voor het creëren van allerlei ‘samples’. Daarnaast speelt Phil Jones op gitaar bij vier tracks, Edd Mann speelt gitaar bij de nummers “War Machine” en “Steampunk Highway” en Rachel Varga (zus van) weerklinkt op viool in het nummer “Ion”.

Er zijn intussen al twee singles uit dit album getrokken met het op de bijgaande video te beluisteren nummer “Synergy” en de daaropvolgende single-release van de song “Steampunk Highway”. De instrumentale openingstrack “Blitz” lijkt wel uit een soundtrack van een science-fictionfilm te komen en bij een aantal andere elektronica-beladen nummers uit “Never Finished, Only Abandoned” komen herinneringen naar boven aan de sound die bands als ‘Nine Inch Nails’ of ‘Depeche Mode’ in de jaren ’90 en ’00 op plaat hebben gezet.

David Varga componeert naast zijn werk voor ‘Cyborg Asylum’ ook muziek voor allerlei films en videospelletjes, TV-series en commerciële spotjes en hij is ook producer van een aantal artiesten die in dit muziekgenre opereren. De sound die het duo op dit album heeft gecreëerd is niet direct associeerbaar met de op populaire radio’s gespeelde hitparademuziek, maar dat zal ook wel niet de eerste bedoeling geweest zijn van David Varga en John Tumminia.

Anderzijds blijkt er wereldwijd toch een specifiek publiek geïnteresseerd te zijn in de sfeer creërende elektropop die dergelijke bands op plaat zetten. Voor al die mensen is het album “Never Finished, Only Abandoned” van ‘Cyborg Asylum’ dan misschien ook een aanrader.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video