STEPH CAMERON – DAYBREAK OVER JACKSON STREET

 

“Sad-Eyed Lonesome Lady” was de veelzeggende titel van het debuutalbum uit 2014 van de Canadese singer-songwriter Steph Cameron uit Saskatoon, Brits Columbia. Deze folkzangeres houdt het qua instrumentatie bijzonder sober en minimalistisch bij haar liedjes op die debuutplaat en ook voor de elf nummers op de net verschenen opvolger “Daybreak Over Jackson Street” werd de orkestratie tot het absolute minimum beperkt gehouden.

Met enkel een akoestische gitaar en een zeldzame mondharmonica in de begeleiding stel je je als muzikante toch heel kwetsbaar op ten opzichte van het luisterende publiek. Je stem moet dan wel voor het verschil gaan zorgen en dat is nu net wat Steph Cameron ons te bieden heeft op haar tweede album.

Als folkzangeres moeten er natuurlijk ook goede verhalen geschreven worden bij de muziek en ook daarin blijkt deze artieste over boeiende vertellingen te beschikken, zoals o.a. in de songs “Daybreak Over Jackson Street”, “Young And Living Free” (zie live versie op video) of in “Richard” en “Winterwood” waarin we gelijkenissen zien met werk van Joni Mitchell. Daarenboven krijgen we ook een zeer poppy liedje met “California” en een wat rauwere bluesy slotsong in “Peace Is Hard To Find”. Wat vlottere, optimistisch klinkende nummers zijn “On My Mind”, “Little Blue Bird”, “You Ought To Know By Now” en “Sing For Me”.

Dat Steph Cameron over behoorlijk wat talent beschikt als zangeres en als songschrijfster staat buiten kijf. Of ze daarmee voldoende in huis heeft om het internationaal waar te gaan maken, dat zal door de toekomst moeten worden uitgewezen. Ze is in elk geval iemand om van nabij in het oog te worden gehouden, een taak die wij heel graag op ons zullen nemen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: At The Helm Records
Info: Broere Promotion

video