ALICE DIMICELE – ONE WITH THE TIDE

Alice DiMicele is een Amerikaanse folkzangeres en songschrijfster uit Medford, Oregon die al sinds meer dan 30 jaar voornamelijk liedjes brengt die geïnspireerd zijn op aspecten uit klimaat en milieu. Op die manier zingt ze hymnes over lucht, water, aarde en vuur in haar songs, zoals deze die een plaatsje kregen op haar laatste albums “Lucky Dogs” uit 2011 en “Swim” uit 2015, twee van de in totaal 14 albums die ze op haar conto heeft staan.

Ook op haar nieuwste, zelf geproduceerde plaat “One With The Tide” vormen deze natuurelementen weer het onderwerp van enkele van de negen liedjes die ze voor deze plaat heeft gecomponeerd. Op één nummer na dan toch, want zelfs de meest onwetende muziekliefhebber zal ongetwijfeld weten dat het hier opduikende “Imagine” de wereldhit van John Lennon is.

Alice DiMicele is een singer-songwriter die zichzelf op akoestische gitaar begeleidt tijdens haar live optredens, tijdens dewelke ze elementen uit de jazz- en R&B-muziek vlekkeloos insluit in haar folk- en Americana-liedjes. Zelf noemt ze die originele sound ‘organic acoustic groove’ en hoe dat klinkt kunt u vaststellen op de hieraan toegevoegde video van de albumtiteltrack “One With The Tide”.

In het nummer “Desire” geeft ze aan dat er op deze wereld soms dingen kunnen gebeuren die volledig buiten onze controle plaatsvinden en in het emotionele liedje “Lonely Alone” zingt ze over de eenzaamheid die elke partner van een alcoholist in dergelijke situatie ervaart. “Waiting (for your joy to come home)” is het meest optimistische klinkende liedje op deze plaat.

“Nature Reigns” is een ode aan de natuur die haar leven al zo lang beheerst en haar tot al die liedjes inspireert. De strijd voor het behoud van zuiver water en een gezonde vispopulatie in de rivieren vormt het thema van de song ‘Voice Of The Water”. Door “Imagine” van John Lennon aan het einde van deze plaat te plaatsen, ventileert Alice DiMicele haar emoties die haar zo hebben verward tijdens de laatste presidentsverkiezingen in Amerika die tot het gekende desastreuze resultaat hebben geleid.

Zoals hierboven al aangegeven heeft deze zangeres al een rijk verleden in de muziekgeschiedenis en mocht ze in die drie decennia affiches delen met sterren als Joan Baez, Bonnie Raitt, JJ Cale en Steve Winwood. Dat de 52-jarige Alice DiMicele helemaal uit het niets opduikt, is dus totaal onjuist. En met veertien platen vol met liedjes die ze vanuit haar hart en ziel brengt, beschikt ze dus ook over een uitgebreid songrepertoire om van elk live optreden een onvergetelijke avond voor haar fans te maken.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Alice Otter Music

video