FOLKAPOTAMUS – MIDDLE OF NOWHERE

Zangeres en gitariste Penni Hart en bassist Tony Trites vormen sinds 2011 samen het folkduo ‘Folkapotamus’ uit Boston, Massachusetts. De dame van dit duo neemt ook de rol van songschrijfster waar voor de liedjes die ze op hun platen opnemen. Ze debuteerden in 2014 met het album “Whispered Words” en ze komen nu met een opvolger in de vorm van het negen tracks tellende album “Middle Of Nowhere”.

Zes van die negen tracks zijn eigen composities van Penni Hart en daarnaast brengen ze de vaak gecoverde 19e eeuwse Amerikaanse folk- en gospelsong “Wayfaring Stranger” en twee coverversies van nummers van andere artiesten. Dat zijn het mooie liefdesliedje “Jesse” van Janis Ian uit haar plaat “Stars” van 1974 en het eerder onverwachte, maar niet minder mooie “Times Like These” van rockgroep ‘Foo Fighters’, de grote hit uit hun album “One By One” uit 2002.

Geopend wordt er op “Middle Of Nowhere” met het door Penni Hart geschreven walsje “Road To Nowheresville” dat u op de bijgaande video kunt beluisteren, waarna de ‘Foo Fighters’-klassieker in een aangepast en haast onherkenbaar folkkleedje wordt gestoken.

Opvallend aan deze liedjes zijn de steeds aanwezige lieflijke melodie en de verfijnde, vaak zeer sober gehouden instrumentatie die in de begeleiding wordt gespeeld. “Dear Rose”, “Calmer Waters” en “Red Line Train” zijn de liedjes die dit misschien nog wel het best van al illustreren, hoewel de subtiel gespeelde vioolklanken van Jordan Tirrell-Wysocki in “Jesse” er ook een heel intieme song van maken.

Als u een fan bent van de vrouwelijke folkzangeressen in de stijl van Janis Ian, Joni Mitchell, Sarah McLachlan of de betreurde Sandy Denny, dan zal het album “Middle Of Nowhere” van ‘Folkapotamus’ u zeker ook wel bevallen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: PhatCat Records

video