HANS CHEW – OPEN SEA

In 2010 bracht de Amerikaanse pianist Hans Chew zijn debuutplaat “Tennessee & Other Stories…” op de markt en hij kreeg er al meteen zeer positieve respons op in de vakpers. De nu 42-jarige inwoner van New York City begon zijn muzikale carrière als ragtime-pianist in de begeleidingsband van de inmiddels overleden gitarist Jack Rose en hij speelde op zijn favoriete instrument ook mee in de countryformatie ‘D. Charles Speer & The Helix’ en op de platen van ‘Hiss Golden Messenger’ en Steve Gunn.

Een tweede studioplaat “Life & Love” verscheen in 2014 en twee jaartjes later was er een derde cd die “Unknown Sire” als titel kreeg. Nu brengt hij met “Open Sea” een nieuw album uit dat, ondanks het feit dat er maar zes nummers op staan, met zijn 41 minuten muziek toch als een volwaardige plaat mag worden beschouwd.

Op dit album speelt Hans Chew zelf op piano en gitaar, terwijl Dave Cavallo leadgitaar speelt, Jimy SeiTang de basgitaar hanteert en Rob Smith achter de drums heeft plaatsgenomen. Enkele nummers op deze plaat leunen af en toe aan bij de psychedelische rocksound, o.a. in het meer dan 8 minuten durende “Cruikshanks”.

Onze favoriete track uit dit album is het titelnummer “Open Sea” (zie video), een song die gaat over allerlei aspecten die een belangrijke rol spelen in het leven van een man. Ook duidelijk waarneembaar in enkele tracks zijn de invloeden op het componeerwerk van Hans Chew van sixties-groepen als ‘Fairport Convention’ en ‘The Grateful Dead’.

Dat horen we o.a. in “Who Am Your Love?” en in het 9 minuten durende, geheel instrumentale “Freely” dat langzaam maar zeker uitgroeit tot een heus rockepos. Daarmee zijn we ook al toegekomen aan het slot van deze cd, echter niet zonder eerst nog een “Extra Mile” in de vorm van een zesde song voor de voeten geschoven te krijgen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: At The Helm Records

video