VIKTOR LAZLO – WOMAN

Ik heb net de nieuwe cd “Woman” van de Frans-Belgische zangeres met Caribische roots Viktor Lazlo in de bus gekregen voor het schrijven van deze recensie. Als wat oudere muziekliefhebber kwamen er bij mij onmiddellijk fijne nostalgische gevoelens naar boven die me deden terugdenken aan enkele van haar mooiste liedjes uit de jaren ’80.

Uit haar debuutplaat “She” van 1985 herinner ik me vooral de klassiekers “Backdoor Man” en het van een geweldige saxofoonsolo voorziene “Last Call For An Angel”. Haar tweede album ”Viktor Lazlo” leverde in 1987 haar grootste hit op met “Breathless” en in datzelfde jaar presenteerde ze het ‘Eurovisiesongfestival’ dat toen in Brussel plaatsvond na de overwinning van Sandra Kim in 1986.

De stijl die de lange tijd ook als model actieve Viktor Lazlo voor haar liedjes hanteert, varieert ergens tussen soft pop en jazz. Haar zowel in het Frans als in het Engels gebrachte songs vertellen regelmatig uit haar persoonlijke leven gegrepen verhalen en dat is nu niet anders voor de nummers die een plaatsje wisten te veroveren op het nieuwe album “Woman”.

In oktober van vorig jaar kwam Viktor Lazlo na een lange sabbatperiode terug in de belangstelling met de release van een single die “Promised Land” als titel droeg en waar we u via bijgevoegde video willen van laten genieten. Vorige maand werd dan ook een tweede single op de markt gebracht onder de titel “Debout” om daarmee de release van haar nieuwe album te lanceren.

Tien jaar na de release van “Begin The Biguine”, een laatste plaat met eigen nummers, is het de song “Lettre D’Un Taulard” die haar helemaal terug in de schijnwerpers heeft gebracht. Dat nummer is namelijk te horen op de soundtrack van de nieuwste film “Le Fidèle” van Michaël R. Roskam met Matthias Schoenaerts in een hoofdrol. Al de hierboven vermelde liedjes staan nu ook op het album “Woman” dat door haar voornaamste songschrijver Michel Bisceglia en Luuk Cox werd geproduceerd.

De vocale capaciteiten en kwaliteiten van de nu 57-jarige zangeres zijn met de jaren alleen nog maar beter geworden. Dat kan hier gehoord worden in de Franstalige liedjes “La Dernière Cigarette”, Être Là” en “Au Mont De Piété”, maar ook in de Engelstalige nummers “The Loss Of You” en “Bruxelles”. Verder zingt ze het over haar onvoorwaardelijke liefde voor haar zoon handelende “Mommy’s Boy”, het ontroerende levensverhaal van twee geliefden in “Lola & Jim”, het loepzuivere “The Music Between Us” en “Until Heaven Finds A Way” waarmee het officiële gedeelte van deze plaat waardig wordt afgesloten.

Maar daarna krijgen we nog drie bonustracks met het door Viktor Lazlo zelf geschreven “Breathless”, haar grootste hit uit 1987 die ze hier in een duet met rapper Marlon Moore brengt, het door violen gedomineerde liedje “Canoë Rose” dat ook al op haar allereerste plaat “She” stond in 1985 en het eerder vermelde “Lettre D’Un Taulard” uit de film ‘Le Fidèle’. We zijn heel blij dat we nog eens nieuw werk van Viktor Lazlo mogen verwelkomen en we zouden dan ook heel graag willen zien dat ze succesvol mag zijn met dit nieuwe album “Woman”.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Prova Records
Distr.: Bisceglia Music

video