NORDIC NOTES #100 - GREAT TUNES FROM SCANDINAVIA (2CD

Even een heerlijk tussendoortje presenteren en van de gelegenheid gebruik maken om Christian Pliefke van het Duitse label Nordic Notes te feliciteren met zijn honderdste uitgave. Sinds Pliefke een klein dozijn jaar geleden in de ban van de Scandinavische muziek kwam en besloot er zich helemaal te gaan op toeleggen, schonk hij de wereld een massa kansen om een nog altijd veel te weinig ontgonnen, maar o zo boeiende muzikale wereld te ontdekken. Vandaag viert het label dus nummer 100 en dat verdient de nodige aandacht en een welgemeende proficiat.

Nordic Notes viert deze mijlpaal, zoals het een platenlabel past: met een dubbel-cd die zeer vriendelijk geprijsd is en waar in totaal 34 nummers op staan, die uit de recente catalogus van het label bijeengebracht worden. Trouwe lezers van deze kolommen, zullen zeker de namen herkennen van Maija Kayhanen, J-P Piirainen, Okra Playground, Joonas Widenius Trio en Anne-Mari Kivimaki, maar ook bij voorbeeld de half-Belgische band Estbel staat erop, naast Sara-Jane Summers, Subsonic Trio en Louisa Lyne & di Yiddish Kapelye.

Dit is de perfecte introductie tot een scene, die heel veel fraais te bieden heeft en voor de prijs hoeft u het niet te laten: een dubbelaar voor nog geen 7 euro, waar vind je dat nog? Let wel: er zit een schaduwkant aan deze verzameling: ik durf er namelijk een paar Marken op verwedden dat u, na beluistering, op zoek zal gaan naar full-cd’s van de artiesten, die hier vertegenwoordigd zijn. Dat is natuurlijk ook de rol van zo’n overzicht dat ik, al was het maar om die reden, perfect mag noemen. U hoeft mij niet te bedanken: ik speel gewoon doorgeefluik. Alle dank aan Nordic Notes, naast een welgemeende Herzlichen Glückwunsch !

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

label: Nordic Music