PETER GALLWAY – FEELS LIKE RELIGION

We vragen ons af of Peter Gallway zelf nog wel zou weten aan hoeveel platen hij zijn artistieke bijdrage al heeft afgeleverd. Het moeten er enkele tientallen geweest zijn, zowel voor zijn soloplaten als voor zijn groep ‘The’ Fifth Avenue Band’ of voor ‘Hat Check Girl’, zijn duoproject met zangeres Annie Gallup, naast zijn rol als producer van meer dan 50 albums van andere muzikanten.

Zijn poëtische songteksten zijn door de jaren heen een begrip geworden in muziekland en heel wat van zijn liedjes werden intussen door andere artiesten gecoverd. Dit jaar nog verscheen het in de vakpers sterk bejubelde album “Two Sides To Every Story” van ‘Hat Check Girl’ en nu is er alweer een nieuwe soloplaat van Peter Gallway in onze cd-speler beland.

“Feels Like Religion” heet deze plaat met elf nieuwe liedjes die in zijn thuisstudio in Ojai, Californië werden opgenomen met de hulp van Jerry Marotta op drums en percussie en met zijn rechterhand Annie Gallup als backing vocaliste op de albumtiteltrack en op lap steel bij het door beiden samen gecomponeerde nummer “Maria Makes You Wait”.

Dit album is de opvolger van soloplaat “Muscle And Bone”, een anti-oorlogsalbum van eind 2015. De inspiratiebron voor “Feels Like Religion” kwam vanuit het werk van de Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Laura Nyro die net tien jaar geleden op 49-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Peter Gallway heeft indertijd nog enkele platen van Laura Nyro geproduceerd en hij was en is nog steeds zwaar onder de indruk van haar verlies. Dit album wordt dan ook aan deze betreurde New Yorkse muzikante opgedragen.

De bluesy albumtiteltrack “Feels Like Religion” waarmee wordt geopend, is een nostalgische terugblik op complexloze tijden die hij samen met Laura Nyro in het New York van de jaren ’70 en ’80 heeft doorgebracht. Op het nummer “Tonight At The Fair” speelt Peter Gallway knap op Hammondorgel terwijl hij zijn poëtisch verhaaltje vertelt. Via het jazzy “Longing Lasts Longer” en “Shorty Moves On” en het donkere “Dark Matter” worden we vlekkeloos getransfereerd naar de sober gebrachte liedjes “Eyes Of The Stars” en de akoestische pianoballad “Your House In Order”, twee van de mooiste songs op deze alweer knappe en sfeervolle plaat van het muzikale genie dat Peter Gallway toch is.

(valsam)
“Californian based singer-songwriter Peter Gallway seems to be one of the most productive musicians in this world. His solo career, his role as producer, his excellent songwriting and his contribution to folkduo ‘Hat Check Girl’ have kept him extremely busy. But all this work can’t stop him from continuously writing great new songs, like those that appear on his latest album ‘Feels Like Religion’. Our well deserved lots of respect is going to such an incredibly talented artist.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: PETER GALLWAY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Gallway Bay Music
Info: Hemifran