TINY LEGS TIM - LIVE AT SINT-JACOBS

Eindelijk een live plaat van Tiny Legs Tim zijn we geneigd om te zeggen. We hebben de man nu al zo een –tig keer live aan het werk gezien en steeds waren we, op zijn zachtst uitgedrukt, onder de indruk van zijn prestatie. Het merkwaardige is wel dat deze “Live At Sint-Jacobs” al zo snel na zijn alom bejubelde plaat “Melodium Rag” verschijnt. Amper negen maanden zijn er tussen beiden maar met de wetenschap dat deze artiest nooit voor minder dan hoogstaande kwaliteit gaat mag hij wat ons betreft deze regelmaat gerust aanhouden.

Soit, deze release is opgenomen tijdens de Gentse Feesten van vorig jaar en biedt een ruime en boeiende greep uit het 2,5 (sic) uren durende concert van Tim en zijn schitterende band op het groot podium van Sint-Jacobs. En wat was het viertal, met naast Tim, Steven Troch (bluesharp), drummer Frederik Van den Berghe en contrabassist Karel Algoed, in bloedvorm die avond! Het was trouwens over dit concert dat Het Nieuwsblad schreef: “Tiny Legs Tim wint twee uur durende thuismatch op Sint-Jacobs” en ook al was u er niet bij u kan bij beluistering haast aan de lijve ondervinden wat een haast magisch gebeuren dit wel was.

Er werd rijkelijk geput uit Tim’s derde album “Stepping Up” met niet minder dan zes nummers uit deze, ook al aan te raden, plaat. Twee songs uit “TLT” en slechts ééntje uit “Melodium Rag”. Dit noopte ons na beluistering tot de bedenking wat een fantastisch songwriter Tim toch wel is. Enkel zelfgepende nummers sieren de plaat, zie tracklist onderaan, en sieren is wel degelijk de juiste woordkeuze. De gedrevenheid van de band resulteert in briljante versies van, op zich al sterke en schitterende, nummers als “When I Fall” en “Can’t Win Them All” met een briljant uithalende Steven Troch, om er maar een paar te noemen.

Maar het is eigenlijk te gek om er een paar uit te halen en te belichten. Deze plaat is één wervelende, schitterende weergave van een subliem concert. De geluidskwaliteit is meer dan zéér goed en laat je, nogmaals, haast aan de lijve het optreden ervaren. Het enthousiasme van de toeschouwers spreekt boekdelen.Het drijft dit uitstekend op elkaar ingespeelde kwartet topmusici naar een duizelingwekkend niveau.

Tiny Legs Tim heeft met zijn band een bijzonder hoogstaand live album afgeleverd. Tegelijk zorgt deze “Live At Sint-Jacobs” voor een primeur. Het is namelijk de eerste keer dat een artiest met twee releases in ons eindejaarslijstje zal terug te vinden zijn. Hoeft het nog gezegd dat deze, enkel als download of in vinylvorm verkrijgbare, prachtplaat een absoluut must-have album is voor iedere bluesliefhebber?

Luc Meert

TRACKLIST
A.: 1. Stepping Up 2. When I Fall 3. Get It Back 4. Heart Of The City 5. Can’t Win Them All
B. :1. Big City Blues 2. Keep Me Satisfied 3. Evil 4. I Got Something

 

25/11 - De Trukendoos, Stasegem
26/11 - JH De Kazerne, Berlare
19/01/2018 - Maison François DeWit, Couthuin
27/01/2018 - Gout'vert, Dudzele
17/02/2018 - JH Den Artisjoc, Oostkamp

3 vinyl platen te winnen

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: TINY LEGS TIM

Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op woensdag 6 december 2017

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Sing My Title

video