GASOLINE LOLLIPOPS - SOUL MINE

De Gasoline Lollipops toeren binnenkort in de Lage Landen ! “Wie ?” hoor ik u vragen, en dat hoeft niet te verbazen want ze zijn in deze contreien nog niet gekend. Hopelijk mag hun nieuwe album “Soul Mine” daarin verandering brengen maar vooral heb ik een vermoeden dat hun live passage binnenkort weleens het één en het ander in een versnelde beweging zou kunnen brengen. En dat zou niet minder dan terecht zijn! Waar u de groep kan meemaken kan u onderaan dit artikel vinden maar wees maar zeker dat ze songs zullen brengen van hun in december te verschijnen nieuwe, uitstekende plaat.

Eerder dit jaar was er al het bejubelde album “Resurrection” dat ook al wemelde van de pareltjes , zie ook clip. Hun muziek kan je het best omschrijven als alternatieve country met een stevige punk energie gebracht op zoals ze het zelf stellen ze als “The Sincerity Of Dirt-Floor Folk With The Rebelliousness Of Punk. Frontman en gitarist Clay Rose heeft een stem die een gezonde mengeling is van Cash, Cave en bijwijlen Waits. Ze past uitstekend bij het, bijwijlen, donkere karakter van de songs.

Het heerlijke titelnummer met subtiele funky reggae-kruiding opent het album. De mijmerende zangpartij en het dito snarenspel vormen een intro naar hemels samenzang tussen Rose en de aantrekkelijke zangeres Alexandra Schwan. Aftrappen op hoog niveau noemen wij dat…net zoals de rest van de band met Jeb Bows, viool, Don Ambory, elektrische gitaar, Brad Morse, bass, en Adam Perry, drums, heel de release op hoog niveau staat te spelen. We noteerden bovendien gesmaakte bijdrage op Keys van Scott Coulter.

Het door RL Cole gepende “Mustangs” is het enige nummer dat niet door Rose werd geschreven en met die vervormde stem past het prima in de algemene context van de plaat maar toch hebben we een voorkeur voor het hierop volgende “Woman And A Gun”. Een eerder ijl beginnende ballade die langzaam aanzwelt en zich alweer laat kenmerken door die sublieme samenzang en aanstekelijk refrein. Het explosieve einde met beukende drums en jankende gitaar is hier even contrasterend als passend te noemen.

Opletten wel met overmatig gebruik van de stem vervormer ! het prima country rockende “Child Of God” bijvoorbeeld, met fraaie viool ondersteuning, heeft dergelijk gebruik niet nodig. Verrassen doen ze met de regelmaat van een klok. Het traag voortkabbelende “Montreal” zal ettelijke beluisteringen vragen vooraleer het zich volledig geeft aan de luisteraar maar geduld wordt beloond. Hetzelfde kan je trouwens stellen bij het gestaag groeiende “Burns”. Fantastische vocalen, rauw, puur en begeesterend met een alweer subliem accentuerende band. We hadden het al over het donkere kantje van de plaat, “Leaving Alone” bijvoorbeeld, maar toch blijft een soort van gelukzalig gevoel overheersen na beluistering.

Gasoline Lollipops is een meer dan aangename ontdekking geworden. Eentje die we absoluut live willen gaan beleven, zie kalender onderaan. In afwachting kunnen wij de liefhebbers deze “Soul Mine” alleen maar volmondig aanbevelen!

Luc Meert

 

 

Wednesday, November 15 Archipel Brussels, Belgium
Thursday, November 16 Heuvelzicht Essen, Belgium
Friday, November 17 Charlie Rockets Brugge, Belgium
Saturday, November 18 Bikoro Retie, Belgium
Sunday, November 19 't Spektakel Asten Heusden, Netherlands
Wednesday, November 22 Honky Tonk Brielle, Netherlands
Thursday, November 23 Tip Vorselaar, Belgium
Friday, November 24 TWO SHOWS:
Eureka,Evere, Belgium en De Crawaet Lille, Belgium
Saturday, November 25 TWO SHOWS
Hendrik’s Pub Alphen aan de Rijn, Netherlands
en Kaffee de Bonnefooi Stoofdijk 26, 4671 CR Dinteloord (Netherlands)
Sunday, November 26 Ace Café, Reet, Belgium
Tuesday, November 28 Jazzoet Mol, Belgium
Wednesday, November 29 Brigand Herentals, Belgium
Thursday, November 30 De Blauwe Koe Hingene, Belgium
Friday, December 1 Scooters Leeuwarden, Netherlands
Saturday, December Time Out Roosendaal, Netherlands
Sunday, December 3 De Bromfiets Bonheiden, Belgium

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: GASOLINE LOLLIPOPS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

 


Artiest info
Website  
 

video