BONEFISH – ATOMS

 

Het titelloze debuutalbum “Bonefish” uit 2013 en het in 2014 verschenen ep-tje “Time To Market” waren de twee tot op heden uitgebrachte platen van de Zweedse formatie ‘Bonefish’ uit Stockholm. Dat is een kwartet bestaande uit leadzanger en gitarist Bie Karlsson, bassist Anders ‘Nylle’ Thoor, gitarist Matte Norberg en drummer Rasmus Rasmusson.

Nu heeft het viertal een derde plaat klaargestoomd die onder de titel “Atoms” op de markt werd losgelaten. Bie Karlsson schreef tien van de elf tracks, terwijl de song” Hey Hi Ho” door de drummer Rasmus Rasmusson werd gecomponeerd. Het nieuwe album werd door de Zweedse producer Max Lorentz opgenomen in een studio in Wales, ver weg van het thuisfront en de nodige rust en concentratie opleverend voor het creëren van een mooie nieuwe plaat. In die legendarische ‘Rockfield Studios’ namen eerder ook o.a. ‘Queen’, ‘Pixies’ en Robert Plant hun platen op.

De overwegend als ‘Americana’ gedefinieerde liedjes zijn voornamelijk vlot in het gehoor liggende melodietjes. Dat deze Zweden fans zijn van de sound van een band als ‘Talking Heads’ of van Britse seventies popgroepjes valt probleemloos op te maken uit de nummers die ze voor dit nieuwe album hebben opgenomen.

De meest onthoudenswaardige songs zijn het rockende “Fallen In Love”, het melodieuze “Old Town Fishermen Blues” met Knopfleriaans gitaarspel, het progressieve rocknummer “Sister” (zie live vertolking op video), het met vrolijk gefluit begeleide “I See Your Heart” dat we graag als single zouden willen tippen en de melancholische, erg knap gezongen ballad “Salt And Chrome”.

‘Bonefish’ zou begin volgend jaar graag een tournee willen maken doorheen de Benelux en Duitsland om er dit nieuwe album “Atoms” te komen promoten. Wat ons betreft is dat zeker geen probleem, want de sound die deze Zweedse groep brengt, kent in deze contreien zeker een brede publieke aanhang.

(valsam)
“Poppy rock and Americana songs are forming the track list of the new album ‘Atoms’ from the Swedish quartet ‘Bonefish’. Our list of most memorable tracks contains ‘Old Town Fishermen Blues’,’ the ballad ‘Salt And Chrome’ and our favorite single track, the whistling song ‘I See A Heart’.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: BONEFISH
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rock Music Production
Info: Hemifran

video