VIVA – LIVING WELL IS THE BEST REVENGE

“Living Well Is The Best Revenge” is een gezegde waar wij ons ook wel kunnen in terugvinden. Het is ook de titel van de openingstrack uit het 14e album “Accelerate” uit 2008 van de Amerikaanse rockformatie ‘R.E.M.’. Nu is het ook de titel van het nieuwe album van rockzangeres, gitariste en songschrijfster Vivian DeConcini uit Brooklyn, New York, die sinds 2006 als soloartieste optreedt onder de naam ‘Viva’.

Daarvoor was zij gedurende tien jaar actief als gitariste in de band ‘Beat The Donkey’ van de Braziliaanse avant-garde percussionist Cyro Baptista. De drie vorige platen van ‘Viva’ waren debuutalbum “Electric Cabaret Vol. 1 & 2” uit 2008, “Rock’N’Roll Lover” uit 2010 en “Rhinestones & Rust” uit 2012 en het duurde dus volle vijf jaar vooraleer er nieuw werk van haar op plaat verscheen via het vierde studioalbum “Living Well Is The Best Revenge”.

Vivian DeConcini speelt zelf natuurlijk op gitaar bij de tien eigen composities op deze plaat, terwijl Mary Feaster de basgitaar hanteert, Sean Dixon op de drums trommelt en Peter Apfelbaum achter de orgel- en pianotoetsen heeft plaatsgenomen. Haar stem klinkt soms rauw en bombastisch zoals die van Queen-zanger Freddy Mercury, maar ook zeemzoet als het bij de song past, en haar gitaarspel moet niet onder doen voor dat van iemand als Jimi Hendrix, Eric Clapton of rock chick Joan Jett.

Deze plaat begint met de albumtiteltrack waarmee ‘Viva’ al aangeeft dat een goede song voor haar ook over een passende gitaarriff en een leuke bijhorende melodie dient te beschikken. Dat valt ook te horen bij andere nummers als “She’s So Very”, het ingetogen gebrachte “Blue Harlequin”, doo-wop-song “Charlie Columbine” en het funky gitaar- en percussieliedje “Your Amazing Body” dat lijkt op iets van Sheila E.

Wat de juiste bedoeling van het nummer “Lesbian Sex In The Bathroom” moge zijn, hebben we niet kunnen achterhalen, maar dat “I Always Wanted To Get The Blues” gebaseerd is op haar verlangen om eens een swingend bluesnummer te schrijven, dat staat buiten kijf. Het traditioneel klinkende folknummer “Song For Shane And Nina” is een duidelijke verwijzing naar Shane MacGowan, de excentrieke frontman van de Keltische punkgroep ‘The Pogues’. Dan rest er enkel nog de rockende afsluiter “Driving To New York” te vermelden, vooraleer te concluderen dat “Living Well Is The Best Revenge” een heel leuk plaatje is geworden van deze Vivian DeConcini oftewel ‘Viva’.

(valsam)

“There is quiet some diversity in the styles and sound of the ten tracks on the 4th album ‘Living Well Is The Best Revenge’ of Brooklyn, New York based singer-songwriter and guitarist rock star Vivian DeConcini aka ‘Viva’. Great singing and exquisite guitar playing can be heard in these songs which range from folk to punk to rock’n’roll, but always enriched with appropriate attention for a nice and catchy melody.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran