KASHKA – RELAX

Onder de tot volledige ontspanning uitnodigende titel “Relax” presenteert de Canadese folkzangeres ‘KASHKA’ ons haar nieuwste album, een plaat die ze zelf een ‘folkpoptronic project’ noemt, een mix van folkmuziek met een poppy sound en gebruik makend van allerlei elektronica-instrumenten. ‘KASHKA’ heeft de naam Kat Burns op haar officiële paspoort staan en ze heeft eveneens een muzikaal verleden van 2006 tot 2012 als songschrijfster en zangeres van de Canadese indiepopformatie ‘Forest City Lovers’ uit Toronto, Ontario, waarmee ze drie studioplaten heeft uitgebracht.

Haar solocarrière als ‘KASHKA’ begon ze al in 2010 en onder dat pseudoniem heeft ze ondertussen twee platen uitgebracht: “Vichada” in 2012 en “Bound” in 2013. Nu komt daar vier jaar later met “Relax” een derde album bij op haar discografielijstje. Deze cd bestaat uit acht tracks die in totaal amper 23 minuten duren, waardoor we misschien ook wel van een ep in plaats van een cd kunnen spreken.

Met de instrumentale tracks “I Can’t Relax” en “Look Up” krijgen we twee van de acht nummers die amper 1 minuut 45 seconden duren; zo kom je natuurlijk al snel aan het einde van zo’n plaat. Gelukkig maar zijn er ook enkele volwaardige liedjes op “Relax” terug te vinden, zoals “New Moon Blues” (zie video), het romantische “Float Away” (onze favoriete song) of “Signs” en ook “Holding Steady”, “Wild Things” en “Reset” klokken pas af na meer dan 3 en zelfs 4 minuten.

Het belangrijkste kenmerk van de zes volwaardige liedjes is dat ze beogen om met experimentele klanken, ondersteund door violen en cello, een relaxte, wat dromerige sfeer te creëren bij de luisteraar en daar slaagt ‘KASHKA’ hier behoorlijk in, zelfs met de hulp van allerlei elektronica en synthesizers.

(valsam)
“Even with the use of electronic instruments like synthesizers, supported by violins and cello and a crystal clear voice, the Canadian songstress Kat Burns aka ‘KASKA’ succeeds in creating a dreamy and romantic atmosphere with the folk and pop songs on her third album ‘Relax’“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Play The Triangle
Info: Hemifran

video