SLOW BURNING CAR – DEFECTION

Houdt u vast aan de takken van de bomen, want we gaan het hier in de volgende minuten hebben over ‘Slow Burning Car’, een hard rock, garage rock, punk rock en heavy metal spelende band uit Los Angeles. Leadzanger, bassist en multi-instrumentalist Troy Spiropoulos voert deze bende aan, met gitaristen Tommy Marcel en Jesse Damon in zijn kielzog, terwijl Adam Idell voor de loeiharde beats op drums zorgt.

Op de ‘CD-Baby’-website wordt deze groep aanbevolen aan fans van werk van ‘Black Sabbath’, ‘Foo Fighters’ en ‘Queens Of The Stone Age’. Helemaal terecht vinden we deze vergelijkingen echter niet, want de sound van ‘Slow Burning Car’ is volgens ons nog heel wat harder en minder gepolijst dan de drie vernoemde bands.

In 2006 debuteerden deze rockers met het album “Blowback”, gevolgd door “Vol.2 – The Scattering” uit 2009 en “Assumption” dat in 2013 op de platenmarkt werd gelanceerd. “Defection” is het nieuwe album van ‘Slow Burning Car’, een plaat waarop de tien nummers door Troy Spiropoulos werden gecomponeerd en waarvoor hij ook de rol van producer voor zijn rekening nam.

De eerste single uit dit nieuwe album is de zweterige rocksong “Soul Crimes” die als tweede track op de plaat staat na de stevig openende song “Alpha Duplicor” die met een parlando van Troy Spiropoulos begint, alvorens in een door gitaargeweld overspoeld hardrocknummer over te gaan. De leadzanger vertelde in een interview dat heel wat van de nummers op “Defection” al meer dan 10 en 20 jaar geleden werden geschreven, maar nu pas rijp genoeg werden bevonden om op deze plaat een plaatsje te krijgen.

Trouwe lezers van deze pagina’s zullen al wel weten dat ondergetekende niet zo’n grote fan is van metal en hard rock en dat we dus wat moeite hebben om deze cd van begin tot einde te laten draaien. Maar we hebben toch de nodige moed en moeite opgebracht om vast te kunnen stellen dat we er geen probleem mee hebben om van deze tienkoppige tracklijst het nummer “The Sunday Derby” en de ballads “Bedtime” en “Chrysanthemum” in een later stadium nog eens terug te horen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Trifonic Records